Optakt: Nigeria – Argentina

0

Skal Argentina virkelig ryge ud allerede i gruppespillet? Det finder vi ud af, når sydamerikanerne skal møde Nigeria. Læs VM-guide.dk’s optakt til kampen her.

Fokus på holdene:

Nigeria:

Nigerianerne kom skidt fra start ved VM med et 2-0-nederlag til Kroatien, hvor der var klasseforskel på banen.

Første halvleg i anden kamp imod Island var heller ikke imponerende, men så dukkede Ahmed Musa op i anden halvleg, og med to scoringer sikrede han Nigeria en sejr på 2-0.

Nu venter der så en afgørende kamp imod Argentina, hvor nigerianerne med en sejr er sikre på at gå videre til ottendedelsfinalerne. Det er de næsten også med uafgjort, mens et nederlag med sikkerhed vil sende det nigerianske mandskab ud af VM-slutrunden.

Argentina:

Hvis ikke Argentina vinder over Nigeria, er de færdige ved VM. Så simpelt er det faktisk. Men selv med en sejr er Argentina også afhængige af, at Island ikke slår Kroatien. Begge opgør spilles samtidig.

Det vil være helt vildt, hvis det argentinske mandskab med så mange stjerner ryger ud af VM allerede efter den indledende runde. Men måske er det ikke så overraskende endda.

Argentinerne har haft en forfærdelig kvalifikation op til VM, hvor spillet ofte slet ikke hang sammen, og denne slingrekurs har de altså taget med videre til Rusland.

Fakta:

- Argentina og Nigeria har mødt hinanden ved de to seneste VM-slutrunder. Begge gange har argentinerne vundet (1-0 i 2010 og 3-2 i 2014).

- Udover de to ovennævnte kampe er Argentina og Nigeria også stødt ind i hinanden to gange tidligere ved VM – og også her har argentinerne vundet med etmålssejre (2-1 i 1994 og 1-0 i 2002)

Seneste nyt:

Nigeria:

Hos Nigeria er John Obi Mikel tvivlsom til opgøret imod Argentina. Ellers skulle landstræner Gernot Rohr have alle mand til rådighed.

Argentina:

I den argentinske presse har der været meget fokus på, at Argentinas spillere skulle have ytret ønske om få landstræner Jorge Sampaoli fyret.

Det er dog ikke sket, så det er stadig Sampaoli, der skal styre de argentinske tropper i den altafgørende kamp imod Nigeria.

Hold øje med:

Ahmed Musa (Nigeria):

Den lynhurtige offensivspiller viste sit værd, da han med to scoringer var hovedårsagen til, at Nigeria slog Island.

Nigeria kan sagtens true Argentinas vaklende defensiv, og især Ahmed Musa, der har en enorm speed, kan gøre ondt på argentinerne.

Lionel Messi (Argentina):

Det er det kedelige valg, men man sidder med fornemmelsen af, at hvis Argentina skal gå videre – og i det hele taget have succes ved VM – så er det Lionel Messi, som det skal komme fra.

Vi har foreløbig set mindre end lidt til Barcelona-troldmanden, men det må bestemt heller ikke være nemt, når en hel nation forventer, at man ene mand kan afgøre enhver fodboldkamp.

Forventede startopstillinger:

Nigeria:

Uzoho

Balogun – Troost-Ekong – Omeruo

Moses – Ndidi – Mikel – Etebo – Ebuehi

Iheanacho – Musa

Argentina:

Armani

Salvio – Otamendi – Mercado – Tagliafico

Pérez – Mascherano – Banega

Di Maria – Higuain – Messi

Praktisk information:

Stadion: Saint Petersburg Stadium, Saint Petersburg

Spille-tidspunkt: 26. juni, klokken 20:00.

Vises på: DR 3.

Skriv en kommentar