Musa blev redningsmanden for Nigeria

0

Nigerias Ahmed Musa viste stor målform, da han med sine to scoringer sørgede for en 2-0-sejr til Nigeria over Island.

Island havde en god mulighed for at bringe sig meget tæt på videre avancement med ét enkelt point over Nigeria i dag.

På grund af skader valgte Island at stille op i en 4-4-2-formation, hvor Jon Bodvarsson startede i angrebet med Alfred Finnbogason.

Hos Nigeria havde landstræneren foretrukket to hurtige i front i form af Ahmed Musa og Kelechi Ihenacho, og det skulle han vise sig at gøre klogt i.

Efter to minutters spil forsøgte Gylfi Sigurdsson sig fra distancen på et frispark, mens han kort tid efter afprøvede Nigerias keeper med et langskud. Begge forsøg var dog uden styrke nok til at overliste Nigerias keeper.

Herfra mistede kampen lidt af sin intensitet, og den største chance skulle findes kort før tid, da Finnbogasons afslutning røg forbi mål.

Nigeria havde vel at mærke ikke ét forsøg inden for rammen i første halvleg, men det skulle de vise sig at revanchere i anden.

Nigerianerne fangede Island på en omstilling, og så viste Ahmed Musa formidabel teknik, da han tæmpede et indlæg fra Victor Moses og lod bolden ramme jorden én gang, hvorefter han kanonerede bolden i kassen til 1-0.

Med et kvarter tilbage af opgøret var Musa på spil igen. Denne gang viste han et glimrende eksempel på sin hurtighed, da han blev sendt i dybden, hvorefter han driblede sig forbi det islandske forsvar og keeperen, mens han placerede bolden oppe i højre kryds uden chance for de to islandske forsvarere, der havde taget plads på målstregen.

Fem minutter senere havde Island den bedste chance for at reducere, da de efter en VAR-afvikling, fik tilkæmpet sig et straffespark. Gylfi Sigurdsson skulle tage sparket, men træfsikkerheden udeblev og han sparkede bolden et godt stykke over mål.

Nigeria endte dermed med at sejre med 2-0, og de har nu tre point efter to kampe. Island har kun et enkelt point ligesom Argentina, mens Kroatien topper gruppen med seks point.

Nigerias sidste opgave i gruppen bliver mod Argentina på tirsdag klokken 20:00, mens Island ligeledes skal spille tirsdag klokken 20:00 mod Kroatien.

Skriv en kommentar