Optakt til VM-testkamp: Australien – Danmark

0

Danmark vil her til eftermiddag spille en VM-testkamp mod Australien inden VM-slutrunden. VM-testkampen er samtidig danskernes første i Sydafrika.

Danmark møder i dag klokken 14.00 Australien i den første VM-testkamp af to, der bliver afviklet i Sydafrika, da det andet testopgør gælder værtsnationen Sydafrika den 5. juni.

Australien er blevet udvalgt, fordi deres spilsystem minder om Holland, da landstræneren også er hollandske Pim Verbeek. Pim Verbeek har dog nedtonet forventningerne inden dagens testkamp. Udfaldet af kampen, interesserer ham ganske enkelt ikke.

"Jeg er ligeglad med resultatet af kampen. Vi vil selvfølgelig gerne vinde, men vi bruger kampen til at få styr på den taktiske organisation, altså måden hvorpå vi forsvarer, opbygger spillet og angriber," forklarer Verbeek ifølge Digital Journal.

Danmarks landstræner, Morten Olsen, benytter de kommende testkampe til at eksperimentere.

"Det vigtigste er, at få prøvet forskellige konstellationer i de to kampe. Det handler om, at vi mod Holland så har en god følelse af, hvad vi skal for at få holdet til at fungere. Det er vigtigt, at alle tænker ens i de situationer, vi kommer ud for," forklarer Olsen til TV 2 Sporten.

Over for DR Sporten forklarer han, hvorfor kampen mod Australien har en forholdsvis stor betydning inden mødet med Holland.

"Australien har hollandsk træner og spiller akkurat det samme system. Der er mange ligheder med det, vi tænker på, og det er selvfølgelig kampen mod det hollandske hold. Vi er i en fase, hvor vi har trænet enormt hårdt, og den sidste uge skal vi drosle ned og være friske, når vi møder Holland. Vi skal peake den 14 og ikke mod Australien."

Den danske midtbanemotor, Christian Poulsen, udviser inden opgøret stor sult efter mere VM-selvtillid.

"Vi vil gerne vinde og have selvtillid til den første kamp. Taber vi de to sidste kampe 3-0, så kan det godt være, vi hænger med hovedet. Så vi går ind for at vinde. Det er vigtigt, at vi bliver skarpe og er i optimal form til den første kamp. Det gælder om at være i bedst mulig fysisk form og skadesfri," siger Christian Poulsen til DR Sporten.

Australien og Danmark mødtes tilbage i februar måned 2007 i en venskabskamp, som danskerne sikkert vandt med cifrene 3-1. Begge mandskaber kommer med en sejr i bagagen. Australien vandt over ærkerivalerne fra New Zealand med 2-1, mens danskerne senest vandt 2-0 over Senegal.

Mandagens træning vidnede om, at Thomas Enevoldsen efter al sandsynlighed starter inde i stedet for Dennis Rommedahl, mens stortalentet Christian Eriksen også er med fra start. Derimod er Thomas Sørensen, Simon Kjær og Nicklas Bendtner fortsat ude for at pleje deres skader.

Kampen kan ses direkte på TV 2 fra kl. 14.00.

Forventede startopstillinger:

Australien:

Schwarzer

Chipperfield - Moore - Neill - Wilkshire

Grella - Culina

Garcia - Cahill - Bresciano

Kennedy

Danmark:

Stephan Andersen

Lars Jakobsen - Daniel Agger - Per Krøldrup - Patrick Mtiliga

Christian Poulsen - Christian Eriksen - Daniel Jensen

Thomas Enevoldsen - Jon Dahl Tomasson - Thomas Kahlenberg

VM-guide.dk’s bud på kampen:

Danskerne har virket toptunede under deres træningspas i Sydafrika, og vi tror derfor på, at det danske landshold kan hente en sejr her til eftermiddag. Vi tror, at Danmark besejrer Australien med 2-1.

Skriv en kommentar