Peter Falktoft: Argentina skal vinde VM 2014

0

VM-guide.dk's reporter i Brasilien, Kasper Vorm, har interviewet Peter Falktoft aka. 'Snebolden' på stranden i Copacabana i forbindelse med VM 2014 i Brasilien.

Peter Falktoft, der også er kendt for radio-succesen Monte Carlo på P3, er medvært på P3-programmet "Rio på P3" sammen med Mads Steffensen og Maja Rosager under hele VM i Brasilien.

VM-guide.dk har interviewet Falktoft om VM-slutrunden i Brasilien samt spurgt ham om hans syn på VM generelt.

Se video-interviewet med Peter Falktoft her:

Læs hele interviewet her:

Velkommen til Brasilien, Peter. Nu har du jo været her i et par dage, har Brasilien så overrasket dig på nogle måder?

Vi havde en oplevelse, hvor vi havde været ud på Maracanã fodboldstadion her i Rio, vi var på vej hjem, og vi ville rigtig gerne se Englands første kamp imod Italien.

Tiden var trukket lidt ud, som det jo gør her i byen, så vi stressede lidt på taxachaufføren, fordi han ikke kørte hurtigt nok. Han vender sig imens han siger; alt under kontrol, hvorefter han sjusker med sin GPS og får live-streamet kampen inde i taxaen.

Det siger virkelig, hvor fodboldfanatiske brasilianerne er. Jeg har endnu ikke været et sted henne, hvor der ikke er mindst en TV-skærm. Fodbolden er virkelig en religion hernede.

Hvordan er det, at få lov til at dække VM?

Jeg synes, at det er vidunderligt, at få lov til at kunne nørde igennem med fodbold. Også i en slutrunde! For to år siden havde jeg muligheden, for at få lov til at dække slutrunden i EM i Polen/Ukraine, hvilket jeg sagde pænt nej tak til.

Den slutrunde ville jeg hellere se hjemme foran fjernsynet. Det er jo magisk! Jeg tror, at alle fra min generation allerhelst ville dække en slutrunde til VM i Brasilien.

Man er jo vokset op med historier fra Brasilien med Romario, Pelé og alle de store spillere, der startede med at spille fodbold i vandkanten.

Det er svært at forholde sig til, som dansker, men så kommer man herned, og så er der bare 11-mandsmål på stranden. Så tror man pludselig på det.

Der har været overraskende nationer samt skuffende under VM. Har VM levet op til dine forventninger?

Jeg synes, at det er noget af det fede ved en international slutrunde. Der vil altid være overraskelser, fordi der er en kæmpe forskel når det gælder landsholdsfodbold.

Jeg synes, at det er en fantastisk slutrunde! Nu har jeg jo ikke så mange slutrunde-minder, men sidste VM’s slutrunde i Sydafrika var utrolig kedelig med mange 0-0- og 1-0-resultater, og det jo det stik modsatte her i Brasilien.

Måske er det et udtryk for, at fodbold har ændret sig på topplan. Der bliver scoret mål i stort set alle kampe, og det er virkelig en vigtig del af fodbold. Ligegyldigt hvor meget, man elsker fodbold, så er det ikke ret mange, der synes, det er særlig sjovt at se to hold spille defensivt 0-0. Så fodbold hernede er perfekt!

Hvilke nationer har overrasket mere end andre?

Jeg tror, at de fleste, i hvert fald jeg, var overrasket, samt skuffet, da Spanien røg ud efter to kampe. Jeg har boet i Spanien og det er holdet, som jeg altid holder med, så det gjorde rigtig ondt.

Fodbold er jo følelser, så jeg bliver ligesom alle andre også ked af det, når mit hold taber, så det har været et par hårde dage siden Chile slog dem 2-0.

Hvilke spillere vil overstråle mere end andre?

For en gangs skyld, så er fællestrækket ved alle de store stjerner, som er blevet hypet op til VM, at de spiller godt!

Jeg mener, at det er vigtigt, at alle de store profiler leverer. F.eks. så kan man mene, hvad man vil om Luís Suárez, men uden ham tabte de 3-0 til Costa Rica ved kampen mellem Uruguay og Costa Rica, hvorimod Suárez i kampen mellem Uruguay og  England, nærmest slog England ene mand med to mål.

Jeg har lidt på fornemmelsen, at dette er profilernes VM og ikke holdenes VM. Sidste VM havde Spanien det bedste hold med bedste sammenspil, så at de store spillere kan få lov til at bære deres land i 2014, synes jeg er fedt. Så er det jo én-mandspræsentationerne, der giver de bedste historier.

Hvilke spillere har skuffet ved VM 2014?

Alle spillere på Spaniens hold har skuffet! Du kan starte ved Casillas, Jordi Alba, Ramos, Piqué, Javí Martínez og Diego Costa især! Han har haft en fuldstændig sindssyg sæson med over 30 mål for Atlético Madrid.

Han blev jo lidt ”shoppet” til Spaniens landshold her til VM for at give holdet et boost. Han var den, som floppede allermest på hele flopholdet Spanien. Og så selvfølgelig England, desværre.

Hvad er din allerstørste VM-oplevelse generelt?

Jeg tror, at det må blive finalen i ’98 mellem Frankrig og Brasilien. Hele slutrunden står utrolig klart for mig, blandt andet, fordi Danmark var og spillede rigtig godt. Men jeg husker allermest al den hype, der var rundt om Ronaldo, den rigtige Ronaldo… Tykke Ronaldo.

Man rygter omkring, at han var småskadet, blev tvunget til at spille og fik indsprøjtninger for at kunne bide smerten i sig. Hele den mystik og konspiration, som opstår under store internationale kampe, synes jeg altid, er rigtig spændende. Samtidig med at man havde fornemmelsen af at Brasilien ikke kunne besejres, men Frankrig vandt jo overlegent 3-0.

Hvad er den allerstørste VM-skuffelse?

I 2006 var Ronaldinho verdens bedste fodboldspiller, Kaká, som nok var verdens næstbedste fodboldspiller, tykke Ronaldo samt Adriano; jeg husker de fire som måske de største fodboldspillere i verden på det tidspunkt.

Alle glædede sig til at se de fire på samme hold, hvilket jo ikke gav nogen mening, da det var to kreatører samt to angribere. Det endte også med at blive deres undergang, at landstræneren ikke kunne bænke nogle af dem. Den skuffelse var ret stor, da jeg havde regnet med, at Ronaldinho ville hive en Brasilien-sejr ved VM 2006.

Hvem er den største VM-legende?

Det er Diego Maradona, fordi han vandt VM på egen hånd. Selvfølgelig husker jeg ikke Argentinas VM-succes, da jeg er født i ’85, men jeg har da fundet og set samtlige kampe på nettet, så meget har da nørdet.

Der var så mange ting bl.a. med Guds hånd, men hele turen igennem VM, var det Maradona, der vandt det. Nu har FIFA gjort et stort nummer ud af, at fremstille Pelé som verdensbedste fodboldspiller.

Men faktum er, at Pelé vandt sine VM-titler på rigtig gode brasilianske landshold, hvorimod, når man kigger på Argentinas hold dengang, hvor Sabella blev byttet til en eller anden klub i England, fordi de lige pludselig var gode til at spille fodbold i Argentina.

Verdenen var selvfølgelig også en anden dengang. Maradona er en af dem, som kan sige, at han har vundet VM for sit land, selvom fodbold er en holdsport.

Er det rimeligt, at Danmark ikke er med til VM?

Selvfølgelig er det det. Vi må være ærlige og sige, at Danmark spiller rigtig dårligt. Samtidig har vi også et håbløst fodboldforbund, som ikke tør at lave noget fornyelse.

Nu har de forlænget med Morten Olsen igen, igen. Jeg havde personligt gerne set, at der blev sat en ny træner ind samt prøvet nogle ny idéer af.

Morten Olsen har insisteret på at spille den hollandsk inspireret 4-3-3-formation de sidste seks til otte år. Det har været meget få perioder, hvor vi faktisk har haft spillermaterialet til det. Dog er det selvfølgelig flot fodbold, når det virker!

Hvem vinder VM 2014?

Først sagde jeg Spanien, så jeg er begyndt at passe på med at spå hvem, der vinder.

Jeg har ikke et kvalificeret bud på hvem, som vinder, men jeg håber på Argentina. Den rivalisering der er mellem Brasilien og Argentina ville være fantastisk at se i en finalekamp!

Desuden er Messi min helt, så jeg håber, at han kan gøre ligesom Maradona; bærer sit land til et VM-mesterskab.

Interviewet blev foretaget den 20. juni 2014.

Skriv en kommentar