Optakt: VM-kval, Europa – gruppe A

0

VM-guide.dk varmer – igen – op til aftenens VM-kvalkampe ved at kigge alle de ni europæiske kvalifikationsgrupper igennem. Serbien

Optakt:

Efter både Belgien og Kroatien vandt deres respektive VM-kvalkampe i fredags, ser det med 95 % sikkerhed ud til, at første- og andenpladsen i gruppe A bliver mellem de to førnævnte hold. Både Belgien og Kroatien har 14 point efter de første fem kampe, mens nærmeste forfølger, Wales, blot har seks point på tredjepladsen. Samtidig ser det helt skidt ud for Skotland, der igen i fredags tabte – denne gang hjemme til netop Wales. Serbien, der på forhånd lignede et mandskab, som kunne drille både Belgien og Kroatien, ligger på fjerdepladsen med kun fire point. Men hvis der er ét hold, der skal true Belgien og Kroatien i de sidste fem runder i gruppe A, bør det være serberne, der, trods den dårlige start, råder over et stærkt hold.

Dagens kampe:

Belgien – Makedonien

Det talentfulde belgiske mandskab har en unik mulighed for at trække yderligere fra i gruppe A. Selvom Makedonien fodboldmæssigt ikke er en miniputnation, bør Belgien på hjemmebane vinde uden problemer. En belgisk sejr vil gøre det meget, meget vanskeligt for Wales, Serbien og de andre forfølgere i gruppe A at tro på, at de kan nå at indhente belgierne.

Wales – Kroatien

En spændende kamp mellem nummer to og tre i gruppe A. Der er dog i øjeblikket syv points forskel mellem de to lande, hvorfor en kroatiask sejr vil betyde, at waliserne formentlig godt kan glemme alt om VM 2014. Omvendt vil en walisisk sejr åbne gruppe A igen, da der ”kun” vil være fire point fra Wales op til Kroatien på andenpladsen. Samtidig kan en sejr til Wales også lukke Serbien ind i gruppe A igen – hvis de altså formår at slå Skotland. Kroatien har dog et klassemandskab, og gæsterne bør vinde aftenens kamp.

Serbien – Skotland

Højst overraskende er det kampen mellem nummer fire og seks i gruppe A. Begge hold har skuffet, og taberen af aftenens kamp kan godt vinke farvel til VM i Brasilien. Serbien er dog en klasse over skotterne, og med en masse fanatiske Balkan-fans i ryggen bør serberne vinde. En Serbien-sejr vil give Vidic og co. et sidste håb for at kæmpe med om VM-billetterne, mens det allerede på nuværende tidspunkt ser umuligt ud for Skotland at nå næste års VM-slutrunde.

Skriv en kommentar