Optakt: VM-kval, Europa – gruppe I

0

VM-guide.dk varmer op til aftenens VM-kvalkampe ved at kigge alle de ni europæiske kvalifikationsgrupper igennem. VM fodbold

Optakt:

Gruppe I, som er den sidste af de ni europæiske kvalifikationsgrupper, rummer kun fem hold, hvilket betyder, at der i hver runde er ét hold, som sidder over.

Gruppe I består af de regende verdens- og europamestre Spanien samt Frankrig, Hviderusland, Finland og Georgien.

Den eneste spænding, der bliver i gruppe I, er formentlig, hvem der tager første- og andenpladsen af Spanien og Frankrig. Det virker usandsynligt, at de tre øvrige hold kan blande sig i gruppens topstrid.

Spanien og Frankrig, som altså skal kæmpe om den direkte VM-billet til Brasilien, mødtes 16. oktober i Spanien, hvor Arsenals Olivier Giroud i de døende sekunder fik hevet 1-1 med hjem til Frankrig.

Derfor kan de sejrsvante spaniere langt fra se sig sikre på at slutte som nummer et i gruppe I, selvom de på papiret råder over verdens måske stærkeste trup.

Franskmændene har udover den uafgjorte kamp mod Spanien vundet over Finland og Hviderusland, mens Spanien har slået Hviderusland og Georgien.

Georgien ligger i øjeblikket på tredjepladsen, men som sagt virker det usandsynligt, at georgierne kan komme i spil til en VM-plads.

Dagens kampe:

Spanien – Finland

Hvis Spanien spiller op til deres sædvanlige niveau, får de tre sikre point. Finland kan kun overraske, og spørgsmålet om, om finnerne selv tror på, at de kan få point med hjem fra Spanien. Målscoreren kan også blive afgørende i gruppe I, så Spanien bør fokusere på at vinde rigtig stort.

Frankrig – Georgien

Også Frankrig er storfavoritter i aften. Meget skal gå galt, hvis ikke franskmændene kører en sikker sejr hjem. Dog har Le Bleus ved de seneste kvalifikationer af og til haft store problemer i hjemmekampe, hvor presset har været stort. Alligevel vil alt andet end en fransk sejr være en fiasko for de tidligere verdensmestre.

Skriv en kommentar