Optakt: VM-kval, Europa – gruppe F

0

VM-guide.dk varmer op til aftenens VM-kvalkampe ved at kigge alle de ni europæiske kvalifikationsgrupper igennem. VM fodbold

Optakt:

Der er ingen tvivl om, at der er to store favoritter i gruppe F, Portugal og Rusland, samt fire andre hold, der formentlig ikke kan true de førnævnte nationer.

De øvrige lande i gruppe F er Israel, Nordirland, Azerbaijan og Luxembourg, hvoraf kun Nordirland tidligere har deltaget i en VM-slutrunde.

Kun Israel har en realistisk chance for at drille Portugal og Rusland i kampen om VM-billetterne. Og faktisk er Israel startet rigtig stærkt, hvilket foreløbig har kastet en andenplads i gruppe F med sig.

Det hører dog med til historien, at Portugal – som sædvanlig – har smidt en del dumme point væk. Især deres 1-1-kamp på hjemmebane mod Nordirland kandiderer til en fiasko for den stolte fodboldnation.

Derfor indtager Portugal lige nu kun tredjepladsen i gruppe F – efter Israel og Rusland, som i øjeblikket sidder tungt på førstepladsen og den direkte VM-kvalifikation.

De to forhåndsfavoritter, Portugal og Ruskland, mødtes i oktober i Moskva, hvor russerne på en tidlig scoring trak sig sejrsrigt ud af det vitale opgør med en vigtig 1-0-sejr.

Det betyder, at der er et stort pres på Portugal, der lige nu er fem point efter Rusland, som har vundet sine første fire kampe. Og det har russerne endda gjort uden at lukke et eneste mål ind (målscore på 8-0).

Nordirland, Azerbaijan og Luxembourg indtager som ventet de tre nederste pladser, og ingen af de tre nationer vil på noget tidspunkt komme til at blande sig i topstriden i gruppe F.

Dagens kampe:

Nordirland – Rusland

For femte EM-kvalkamp i træk skal Rusland forsøge at holde målet rent og samtidig få de tre point. En russisk sejr vil betyde, at Rusland som mininum er fem point foran Portugal, når gruppe F af halvvejs færdigspillet. Rusland har været stærkt kørende, og en sikker sejr vil bestemt øge VM-chancerne. Nordirland har ikke så meget at spille for, da de ikke vil komme til at kæmpe om VM-pladserne. Derfor bør Rusland også være i stand til at vinde, selvom der venter dem en vanskelig udebanekamp.

Israel – Portugal

Endnu en af denne rundes rigtig giftige kvalkampe. Hvis Portugal taber, ser førstepladsen ud til at være tabt samtidig med, at man pludselig lukker Israel helt med ind i gruppe F. En Portugal-sejr vil derimod betyde, at Israel vil få mere end svært ved at kvalificere sig til næste års VM-slutrunde. Der venter uden tvivl portugiserne en vanskelig udebanekamp, men Ronaldo og co. har brug for tre point. En virkelig spændende EM-kvalkamp venter.

Luxembourg – Azerbaijan

En fuldstændig ligegyldig kamp med mindre man kommer fra et af de to lande. Det er to miniputnationer, som med al sandsynlighed vil slutte på femte- og sjettepladsen i gruppe F.

Skriv en kommentar