Overblik over sidste runde i Sydamerikas VM-kval

0

VM-guide.dk kommer her med overblikket over dramaet i den sydamerikanske VM-kval, hvor hele seks nationer før sidste spilledag kan kvalificere sig til VM.

I nat kommer der drama for alle pengene. Og det kommer til at foregå i Sydamerika.

Det står klart, da ikke færre end seks (!) nationer fra den sydamerikanske VM-kvalifikation på sidste spilledag kan kvalificere sig til VM i Rusland.

Stillingen efter de første 17 kampe ser således ud:

Brasilien 38 point

Uruguay 28 point

Chile 26 point

Colombia 26 point

Peru 25 point

Argentina 25 point

Paraguay 24 point

Ecuador 20 point

Bolivia 14 point

Venezuela 9 point

De markerede lande er dem, der i nat har chancen for at booke VM-billetten. Brasilien er som suveræn etter VM-klar, mens nummer to, tre og fire kvalificerer sig direkte til VM. Nummer fem skal i playoff.

Uruguay er det mandskab med klart bedst kort på hånden før nattens kampe. Suarez og co. møder hjemme Bolivia, som ikke har noget at spille for. Og da uafgjort er nok for uruguayerne, det simpelthen ikke kikse for dem.

Chile står i en noget mere vanskelig situation, selvom de før nattens runde ligger på en tredjeplads. Problemet for chilenerne er, at de mangler Brasilien på udebane. Chile må formentlig sætte sin lid til, at de allerede kvalificerede brasilianere sparer en del nøglespillere.

Peru og Colombia tørner sammen i nat, og det kan blive en drabelig affære. Peru har imponeret stort i kvalifikationen hidtil, og det er mange år siden, at de har haft gode chancer for at blive VM-klar.

En sejr til colombianerne betyder, at de er kvalificerede til VM 2018, mens Peru faktisk ikke er 100 % sikre på VM-deltagelse, hvis de slår Colombia. Dog er to playoff-kampe sikret, hvis de snupper sejren.

Argentina skal i nat en tur til Ecuador, hvor flere nationer har måttet sande, at det ikke er nemt at vinde. Det er Messi og co. dog pisket det, hvis de vil med til VM 2018.

Akkurat som tilfældet er med Peru, er Argentina ikke helt sikre på at være VM-klar, hvis de vinder i nat. Dog er to playoff-kampe i november i hus, hvilket formentlig vil skabe en smule ro i det fodboldgale land.

Paraguay indtager syvendepladsen, men de har faktisk fine chancer for minimum at få den playoff-givende femteplads. Kravet er en sejr hjemme mod bundholdet fra Venezuela.

Hvis dette lykkes, skal paraguyanerne håbe på, at flere af de højere placerede mandskaber mister point, hvilket bestemt ikke er usandsynligt.

Skriv en kommentar