Oversigt: VM-kåringer

0

Vi er ved at være ved vejs ende ved årets VM-slutrunde, og mange folk er spændte på, hvem der får de forskellige titler. VM-guide.dk bringer her et overblik over de forskellige titler med informationer om titlerne samt tidligere vindere.

Adidas Golden Ball:
Adidas sponsorer igen i år præmien Golden Ball, som den bedste fodboldspiller under VM bliver tildelt. FIFA vil før VM-finalekampen lave en liste over de nominerede, og under VM-finalen vil medier og presse stemme på deres favorit under dette års VM.

Den seneste Adidas Golden Ball-titel blev vundet af Zinedine Zidane i 2006.

Adidas Golden Shoe:
Adidas sponsorer også præmien Golden Shoe, som gives til den spiller, der har scoret flest mål under VM. Har en eller flere spillere scoret samme antal mål, ser man på, hvilken spiller, der har lavet flest assister. Er der igen en eller flere spillere, der har samme antal assist, bliver titlen givet til den spiller, der har spillet færrest antal minutter under VM.

Den seneste Adidas Golden Shoe-titel blev vundet af Miroslav Klose i 2006.

Bedste unge spiller:
Denne titel sponsoreres af bilfirmaet Hyundai, som også er hovedsponsor i dette års VM. Alle fra årgang 1989 og op efter har mulighed for at vinde denne titel. FIFA afgør efter VM-finalen, hvem der skal modtage denne titel.

Ved VM-slutrunden i 2006  vandt Lukas Podolski denne titel.  

Lev Yashin-titlen:
Lev Yashin-titlen tildeles til den målmand, der har gjort det bedst under VM-slutrunde. FIFA afgør efter VM-finalen, hvem der skal modtage Lev Yashin-titlen.

Gianluigi Buffon vandt den seneste titel som den bedste målmand i 2006.

FIFA fair play-titlen:
FIFA fair-play titlen tildeles til det hold, der har været det mest disciplinerede hold. FIFA tildeler titlen efter VM-finalen.

Brasilien og Spanien vandt titlen i år 2006.

Det mest underholdende hold:

Denne titel gives til det hold, der har underholdt offentligheden mest i løbet af VM-slutrunden.  Vinderen bestemmes ved en afstemning i den brede offentlighed. Titlen blev for første gang uddelt i 1994, hvor Brasilien vandt.

Den seneste vinder af titlen er Portugal ved VM-slutrunden i 2006.

Skrevet af Ünal Korkmaz.

Skriv en kommentar