VM 2018-holdanalyse: Senegal - Læs alt om Senegals VM-trup

VM 2018-holdanalyse: Senegal

0

Senegal spiller i gruppe H sammen med Polen, Colombia og Japan. Læs mere om Senegals fodboldhistorie, landstræner og VM 2018-trup her.

Fakta:

Fulde navn: Senegal
Hovedstad: Dakar
National-stadion: Stade Léopold-Sédar-Senghor (60.000 tilskuere)
Antal indbyggere: 15.411.614
Øgenavn til landsholdet: Les Lions de la Teranga (Løverne fra Teranga)
Placering på verdensranglisten: 27 (marts 2018)
Flest landskampe: Henri Camara (99 kampe)
Flest mål: Henri Camara (29 mål)
Største sejr: Senegal – Mauritius: 7-0 (9. oktober 2010)
Største nederlag: Tjekkoslovakiet – Senegal: 11-0 (2. november 1966)

Senegals største resultater:

Africa Cup of Nations:
Andenplads i 2002

VM:
Kvartfinale i 2002

VM-historik:

2002: Kvartfinale

Senegals VM-erfaring:

Kun en enkelt gang tidligere har Senegal været VM-klar. Det var i 2002, hvor senegaleserne imponerede alt og alle og kom helt frem til kvartfinalen.

Allerede i slutrundens åbningskamp kunne man fornemme, at der var noget stort på vej, da Senegal slog de regerende verdens- og europamestre fra Frankrig med 1-0.

Senegals vej til VM 2018:

Senegal cruisede gennem deres kvalifikationsgruppe, som bestod af Burkina Faso, Sydafrika og Kap Verde. De førte fra start til slut, og sejren blev kun mere sikker efter skandalen, hvor en dommer i deres kamp mod Sydafrika blev dømt skyldig i matchfixing.

Senegal havde egentlig tabt opgøret, som derfor skulle spilles om. Inden de to sidste kampe, som begge var mod Sydafrika, lå Senegal i toppen af gruppen med otte point, og med to sejre over sydafrikanerne sikrede de sig en kvalifikation, som aldrig rigtigt var i fare.

Senegals landstræner – Aliou Cissé:

Navn: Aliou Cissé
Født: 24. marts 1976
Nationalitet: Senegal
Landstræner siden: 2015
Trænerkarriere: Louhans-Cuiseaux FC (assistenttræner), Senegal (assistenttræner), Senegal.

Embed from Getty Images

Analyse af Senegals VM 2018-trup:

Senegal stiller op i en 4-3-3-formation med en omvendt trekant, hvor de gør brug af en 6’er til at støtte forsvaret og så to centrale midtbanespillere til at bakke op og løbe med i de kontrachancer, de gerne vil skabe.

Målmænd:

Senegal har en sikker sidste skanse i Khadim N’diaye, som udover et kort ophold i svenske Kalmar FF er mest kendt i Afrika, hvor han har gjort karriere i hjemlandet og i Guinea.

På trods af en ikke voldsomt imponerende klubkarriere har N'Diaye kun lukket tre mål ind i hele kvalifikationen, og han er en keeper, som holdet kan stole på.

Forsvaret:

Forsvarets altoverskyggende profil er bæstet Kalidou Koulibaly fra Napoli. Den knap to meter høje krumtap er et enormt aktiv for Senegal.

Midtbanen:

Midtbanen er ikke dårlig, men hvis man skal pege på et svagt punkt hos afrikanerne, vil det være her. West Hams Cheikhou Kouyaté er bindeledet mellem forsvar og midtbane og får en nøglerolle, når han skal kæmpe overfor spillere som James Rodríguez i det indledende gruppespil.

Angrebet:

I angrebet er Senegal for alvor stærke. På kanterne huserer Liverpools Sadio Mané og Monacos Keita Baldé, mens spidsangriberen enten vil være Bursaspors Moussa Sow eller Rennes’ Diafra Sakho. Det er en offensiv, der burde være god for et mål eller to i de fleste kampe.

Hold øje med: Sadio Mané

Liverpool-angriberen er den altoverskyggende profil, som Senegal sætter sin lid til. Han er en af Premier Leagues største offensive profiler, og han blev både valgt som Årets Spiller i Liverpool i sidste sæson og som 2018’s bedste afrikanske fodboldspiller.

Sadio Mané er ikke bare træfsikker, når chancen byder sig, men han er også chanceskabende, fordi han er så hurtig i både tanke og handling. Hvis et forsvar er uopmærksom på ham i bare et halvt sekund, så fanger de ham ikke igen.

På et hold, der er så stærke i kontrafasen som Senegal, bliver en spiller med Manés fart selvsagt en nøglespiller, og i en gruppe hvor alle fire hold er så tætte, kan han blive forskellen på succes og fiasko.

Embed from Getty Images

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

Skriv en kommentar