Optakt: Polen – Senegal

0

Der er lagt op til et interessant opgør, når Polen og Senegal i morgen mødes i gruppe H. Læs VM-guides grundige optakt til kampen her.

Fokus på holdene:

Polen:

Polen er sammen med Colombia udråbt som favoritter i gruppe H, og der er også masser af kvalitet i den polske VM-trup.

Den største stjerne er uden Robert Lewandowski, men polakkerne har udover Bayern München-profilen også en række andre klassespillere – både i defensiven og offensiven.

I kvalifikationen til VM var Polen blandt andet i gruppe med Danmark, og polakkerne blev ganske fortjent nummer et, selvom de undervejs tabte hele 4-0 til Danmark.

I VM-testkampene har Polen spillet 2-2 med Chile, mens de i deres generalprøve til sommerens slutrunde smadrede Litauen med 4-0 i en kamp, hvor Lewandowski lavede to mål.

Senegal:

Senegal er med til VM for anden gang i historien. Første gang var i 2002, hvor de imponerede stort ved at komme helt til kvartfinalen, inden Tyrkiet slog dem ud.

Undervejs havde de slået de regerende europa- og verdensmestre fra Frankrig med 1-0 i åbningskampen, og Danmark formåede de også at få point imod.

Nu er der gået 16 år, og selvom Senegal er uerfarne i VM-sammenhæng, gør modstanderne i gruppe H det klogt i ikke at undervurdere den afrikanske nation.

De to største profiler på mandskabet er Napolis forsvarskrumtap Kalidou Koulibaly og offensivspilleren Sadio Mané, som til dagligt spiller for Liverpool.

Fakta:

- Når Polen og Senegal tørner sammen i morgen, er det første gang nogensinde, at de to nationer mødes.

- Robert Lewandowski blev med sine 16 scoringer den mest scorende spiller i den europæiske VM-kvalifikation.

- Det tydede længe på, at der ville komme et Superliga-islæt i den polske VM-trup, men Brøndbys Kamil Wilczek blev til allersidst siet fra.

- Kampen mellem Polen og Senegal skal afvikles på Spartak Stadium i Moskva. De eneste senegalesiske spillere, som hidtil har optrådt på dette stadion, er Moussa Konate og Sadio Mané.

- Hvis Jakub Blaszczykowski kommer på banen i morgen, vil det være hans landskamp nummer 100 for Polen.

Seneste nyt:

Polen:

Polens angriber Arkadiusz Milik har været meldt tvivlsom til kampen, men det forventes, at han er klar, når der i morgen er kick-off.

På målmandsposten har både Lukasz Fabianski og Wojciech Szczesny fået spilletid i VM-testkampene, men det tyder på, at det bliver sidstnævnte, som starter i målet i morgen.

Senegal:

Der er ikke nogle skader i den senegalesiske VM-trup, hvorfor landstræner Aliou Cissé kan vælge frit i mellem alle 23 spillere.

Hold øje med:

Robert Lewandowski (Polen):

Robert Lewandowski er en af verdens allerbedste angribere, og derfor er det også værd at holde øje med ham i morgen, når Polen og Senegal skal dyste imod hinanden.

Bayern München-angriberen vil formentlig få en række drabelige dueller med Senegals fysisk stærke stopper Kalidou Koulibaly.

Hvis Lewandowski kan vinde den direkte duel imod ham, ser det lovende ud for det polske mandskab.

Sadio Mané (Senegal):

Han har haft en forrygende sæson i Liverpool, og for Sadio Mané vil det være prikken over i’et, hvis han kan være med til at spille Senegal videre fra gruppe H.

Mané har kvaliteterne til at gøre ondt på den polske defensiv, og der er ingen tvivl om, at det er ham, som de forventningsfulde senegalesiske fans forventer sig mest af til VM.

Forventede startopstillinger:

Polen (4-4-2):

Szczesny

Piszczek – Glik – Pazdan – Rybus

Blaszczykowski - Krychowiak – Zielinski – Grosicki

Milik - Lewandowski

Senegal (4-2-3-1):

Diallo

Sabaly - Koulibaly – Sané – Gassama

Ndiaye – Gueye

Sarr – Mané – Baldé

Sakho

Praktisk information:

Stadion: Spartak Stadium, Moskva

Spille-tidspunkt: 19. juni, klokken 17:00 | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: TV2| Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar