Shaqiri sikrede Schweiz sejren i sidste minut

0

Xherdan Shaqiri blev den store helt for Schweiz, da han med sin scoring i sidste minut sænkede Serbien, der ellers kom foran, med 2-1.

De to europæiske mandskaber i gruppe E, Serbien og Schweiz, skulle her til aften kæmpe om vigtige point mod hinanden på Kaliningrad Stadium.

Serberne fik en drømmestart og kom allerede på 1-0 efter fem minutters spil. Et indlæg fra højrekanten fra Dusan Tadic ramte pandebrasken på Aleksandar Mitrovic, som fornemt dirigerede bolden i kassen.

Generelt var Serbien bedst i kampens indledende fase, og først efter den halve time blev schweizerne farlige. Blerim Dzemaili blev spillet fri, men han fik ikke afsluttet ordentligt, og Serbiens keeper Vladimir Stojkovic fik reddet.

Kort før pausefløjtet burde serberne have øget føringen efter et hjørnespark, men selvom de stod i kø for at sende bolden i nettet, fik ingen ordentlig ram på bolden.

1-0 til Serbien var stillingen efter de første 45 minutter.

Mens serberne fik en rigtig god start på første halvleg, var det schweizerne, som hurtigt kom på måltavlen i anden halvleg efter en rigtig kanonkasse.

Først forsøgte Xherdan Shaqiri sig fra distancen, men afslutningen blev blokeret og røg ud til Granit Xhaka, der uden betænkning smadrede bolden ind bag en prisgivet Stojkovic til 1-1.

Fem minutter efter udligningen var Schweiz tæt på at vende kampen helt på hovedet, da Shaqiri langt ude fra krøllede bolden på overliggeren.

Det bølgede frem og tilbage i den sidste halve time, hvor ingen af de to mandskaber virkede tilfredse med ene point.

I slutningen af opgøret fik Schweiz presset serberne mere og mere i bund, og efter 89 minutters spil lykkedes det for schweizerne at snuppe sejren.

Efter en lynhurtig omstilling fik Shaqiri en friløber, og selvom han blev generet i skudøjeblikket, fik schweizernes helt store stjerne sendt bolden i nettet til 2-1.

Det formåede Serbien ikke at svare igen på, hvorfor Schweiz fik de tre vigtige point i gruppe E, som bringer dem op på fire point. Serbien har tre styks.

Skriv en kommentar