Optakt: Costa Rica – Serbien

0

Gruppe E sparkes i gang søndag, når Costa Rica møder Serbien. VM-guide.dk giver dig en grundig optakt til kampen her.

Fokus på holdene:

Costa Rica:

Costa Rica var den helt store overraskelse ved VM i 2014 i Brasilien, hvor de nåede helt til kvartfinalen, og på vejen blev det blandt andet til en sejr over Italien og uafgjort imod England.

Endestationen blev som sagt kvartfinalen, hvor Holland efter straffesparkskonkurrence sendte costaricanerne ud af turneringen.

På papiret ligner de gruppe E’s svageste mandskab, men det gjorde de altså også ved VM i 2014, så alt kan ske, og costaricanerne har profiler i alle kæder, som kan være med til at skabe succes.

I optaktskampene til VM har Costa Rica slået Nordirland 3-0, mens det er blevet til klare nederlag mod henholdsvis England og Belgien.

Serbien:

Serbien er ligesom Danmark VM-klar for første gang i otte år, og Balkan-nationen vil gøre alt for at avancere fra gruppe E, hvor det formodes, at de må slås med Schweiz om andenpladsen.

Derfor forventer de krævende serbiske fans, at kampen mod Costa Rica skal vindes. Og det skal den også, hvis Serbien skal give sig selv de bedste forudsætninger for at stryge videre til ottendedelsfinalen.

Serbien har spillet to VM-testkampe de seneste par uger, og det er blevet til en sejr og et nederlag.

Sejren kom mod Bolivia, som blev slået med hele 5-1 efter et hattrick af angriberen Aleksandar Mitrovic. Nederlaget var imod Chile, som besejrede serberne med 1-0.

Fakta:

- Costa Rica og Serbien har aldrig før mødt hinanden.

- Serbien har (som Jugoslavien) spillet tre VM-kampe tidligere mod lande fra Nord- og Mellemamerika. Alle tre opgør (4-1 mod Mexico i 1950, 1-0 mod Honduras i 1982 og 1-0 over USA i 1998) er blevet vundet.

- Costa Rica var den første nation fra den nord- og mellemamerikanske VM-kvalifikation, som blev VM-klar.

- Udover at have været med til VM som Serbien og Jugoslavien har Balkan-nationen også i 2006 deltaget ved turneringen som Serbien & Montenegro

- Branislav Ivanovic blev frataget anførerbindet for det serbiske landshold i marts. I stedet blev Aleksandar Kolarov udnævnt som ny kaptajn.

Seneste nyt:

Costa Rica:

Costa Rica er uden forsvarsspilleren Ronald Matarrita, der på grund af en skade ikke er med til VM-slutrunden. Han er blevet erstattet i den costaricanske trup af Kenner Gutierrez.

Serbien:

En skade forhindrer serbernes dygtig stopper Matija Nastasic i at være med til sommerens slutrunde.
Offensivspilleren Adem Ljajic har været småskadet, men han har de seneste dage trænet med resten af den serbiske trup, hvorfor han forventes at være klar til kampen i morgen.

Hold øje med:

Bryan Ruiz (Costa Rica):

Bryan Ruiz er en dygtig offensivspiller, som skal skabe tingene for Costa Rica under sommerens VM-slutrunde.

Han har en god teknik, og han har optrådt 112 gange for Costa Ricas landshold, hvor det er blevet til 24 scoringer. På klubplan har han siden 2015 spillet for den portugisiske storklub Sporting Lissabon.

Aleksandar Mitrovic (Serbien):

Han blev udråbt som et stort talent, men endnu mangler Aleksandar Mitrovic for alvor at slå igennem på den store scene.

Det kan måske ske til sommer, hvor Mitrovic er udset som manden, der skal lave målene for det serbiske mandskab. I Serbiens sidste VM-testkamp viste han storform ved at lave et hattrick i 5-1-sejren over Bolivia.

Forventede startopstillinger:

Costa Rica:

Keylor Navas

Giancarlo Gonzalez - Oscar Duarte - Johnny Acosta - Cristian Gamboa - Bryan Oviedo

David Guzman - Celso Borges - Bryan Ruiz - Christian Bolanos

Marco Urena

Serbien:

Vladimir Stojkovic

Branislav Ivanovic - Nikola Milenkovic - Dusko Tosic - Aleksandar Kolarov

Nemanja Matic - Sergej Milinkovic-Savic - Dusan Tadic - Adem Ljajic- Filip Kostic

Aleksandar Mitrovic

Praktisk information:

Stadion: Samara Arena, Samara

Spille-tidspunkt: 17. juni, kl. 14:00 | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: DR 1 | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar