Optakt: Serbien – Schweiz

0

Det er kampen om den midlertidige førsteplads, når Serbien og Schweiz tørner sammen fredag klokken 20:00. Læs hele optakten her.

Optakt til Serbien vs Schweiz

Både Serbien og Schweiz kom godt fra land i gruppe E og skal nu forsøge at holde momentum i, hvad der kan blive et meget seværdigt opgør. VM-guide.dk klæder dig på til opgøret.

Fokus på holdene:

Serbien:

Ikke alene fik Serbien en sejr at starte VM på, de holdt også nullet. Det var vigtigt for serberne, som nu skal kæmpe for at holde Schweiz bag sig i kampen om gruppens andenplads.

I kampen mod Costa Rica skulle der dog en dødbold til, før serberne kom på måltavlen, og det kan muligvis bekymre serberne, idet schweizerne stiller med en markant bedre defensiv end latinamerikanerne.

Ikke desto mindre er der optimisme i den serbiske VM-lejr, og med en sejr over Schweiz kan de sikre sig avancement fra gruppen.

Schweiz:

Det var et hårdt tilkæmpet point, schweizerne fik mod Brasilien, men det var ikke ufortjent. Schweizerne pressede brasilianerne, som efter en god start på kampen havde problemer med at finde deres spil, hvilket i høj grad var schweizernes fortjeneste.

Schweizernes største aktiv er deres organisation, som sjældent fejler. Et af verdens bedste offensive hold, Brasilien, skulle bruge et vidunderligt langskud for at score, og selvom de fik chancer, var det ikke i samme antal, som man er vant til at se dem.

Schweizerne vil igen sætte deres lid til en stærk defensiv præstation krydret med omstillinger og dygtige individuelle spillere.

Fakta:

- De to hold har aldrig tidligere spillet mod hinanden.

- Dog har Schweiz tidligere spillet mod Serbien & Montenegro, dengang landet hed det, i kvalifikationen til VM 2002. Dengang vandt Serbien & Montenegro begge kampe.

Seneste nyt:

Serbien:

Træner Krstajic er fint tilfreds med sit holds indsats og 1-0-sejren over Costa Rica, og derfor forventer ingen nationale medier, at der roteres i startopstillingen.

Schweiz:

Stephan Lichtsteiner blev udskiftet efter en skade i slutminutterne af kampen mod Brasilien, men forventes klar. Det samme gør Valon Behrami, der også fik et skrub i den fysisk hårde kamp.

Hold øje med:

Adem Ljajic (Serbien):

Ljajic er en af de største offensive stjerner i Serbien, selv om han ikke for alvor har fået gang i målscoringen for landsholdet. Mod Schweiz er der brug for Ljajic' ideer og kreativitet, når Serbien skal åbne den stærke schweiziske defensiv.

Xherdan Shaqiri (Schweiz):

Når Schweiz førte bolden frem i kampen mod Brasilien, var det med Stoke-spilleren i fokus. Shaqiri har enorm betydning for det schweiziske mandskab, og igen mod Serbien er det ham, der skal kreere de store chancer.

Forventede startopstillinger:

Serbein (4-2-3-1):

Stojkovic

Tosic - Ivanovic - Milenkovic - Kolarov

Matic - Milivojevic

Tadic - Milinkovic-Savic - Ljajic

Mitrovic

Schweiz (4-2-3-1):

Sommer

Lichtsteiner - Akanji - Schär - Rodriguez

Xhaka - Behrami

Shaqiri - Dzemaili - Zuber

Seferovic

Praktisk information:

Stadion: Kaliningrad Stadium, Kaliningrad

Spille-tidspunkt: 22. juni, klokken 20:00 | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: DR 1 | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar