Analyse: Gruppe E – Brasilien skal slås med sultne serbere

0

VM-guide.dk har analyseret gruppe E, hvor de brandvarme brasilianere især skal holde øje med Serbien. Gruppen indeholder også Schweiz og Costa Rica.

I Gruppe E er Brasilien, der imponerede stort i den sydamerikanske VM-kvalifikation favoritter til at snuppe førstepladsen.

De skal dog passe på, da Serbien, som også befinder sig i gruppen, råder over et stærkt mandskab, og da de ikke har været med til en stor slutrunde siden VM i 2010, er de formentlig sultne efter at vise, hvad de kan.

Man skal bestemt heller ikke undervurdere Schweiz, der kun tabte én ud af 12 kvalifikationskampe, og Costa Rica, som ved VM i 2014 kun var en straffesparkskonkurrence fra at komme i semifinalen.

Holdene

Med et hav af dygtige fodboldspillere – såvel offensivt som defensivt – er de brasilianske sambadrenge en af de helt store favoritter til at snuppe VM-guldet til sommer.

Derfor regner de fleste også med, at Brasilien vinder gruppe E. At der virker til at være en god harmoni og balance på det sydamerikanske mandskab, får ikke favoritværdigheden til at blive mindre.

Tidligere har man dog set, hvordan de store nationer har skuffet stort, og da gruppe E også råder også Serbien, Schweiz og Costa Rica, som alle kan bide fra sig, er der ikke plads til at læne sig tilbage.

Især Serbien, der gjorde en god figur i VM-kvalifikationen, kan blive et spændende bekendtskab ved VM 2018. Deres fravær ved de seneste tre slutrunder øger formentlig deres ærgerrighed efter at præstere til sommer.

Schweiz er efterhånden vant til at være med ved de store slutrunder, men i år er der et noget større spørgsmålstegn ved dem.

Det skyldes ikke mindst, at de mangler en angriber med mål i støvlerne. For på resten af banen har schweizerne rigeligt med kvalitet til at kæmpe med om en ottendedelsfinaleplads.

Sidste nation i gruppen er Costa Rica, som spillede sin hidtil bedste VM-slutrunde i 2014, hvor endestationen blev kvartfinalen, efter at de undervejs i gruppespillet havde slået både Uruguay og Italien.

Hold øje med

Brasilien: Neymar
Schweiz: Xherdan Shaqiri
Serbien: Nemanja Matic
Costa Rica: Bryan Ruiz

Gruppens udvalgte kamp

Serbien-Schweiz

Det kan på forhånd ligne en direkte kamp om andenpladsen i gruppe E, når Serbien og Schweiz tørner sammen i anden gruppekamp. Derfor er dette ifølge VM-guide.dk gruppens udvalgte kamp.

De to europæiske mandskaber kan formentlig give hinanden en tæt kamp. Og det er altså langt fra utænkeligt, at vinderen af opgøret får en plads i ottendedelsfinalerne.

Et tilbageblik

Costa Rica 2-5 Brasilien, d. 13. juni 2002, Suwon

Ved VM-slutrunden i 2002 i Japan/Sydkorea skulle Brasilien og Costa Rica krydse klinger i sidste gruppekamp i gruppe C.

Brasilien havde vundet over hhv. Tyrkiet og Kina i de to første kampe, og costaricanerne kunne heller ikke stille noget op overfor de stærke brasilianere.

5-2 endte det i brasiliansk favør, hvilket sendte sydamerikanerne videre som etter i gruppen, mens Costa Rica røg ud.

Vidste du?

Brasilien, Schweiz og Serbien (Jugoslavien) var alle placeret i samme indledende gruppe ved VM-slutrunden i 1950 i Brasilien.

Schweiz formåede at skrabe hele 27 point sammen i ti VM-kvalifikationsopgør. Således var det kun Portugal, der formåede at slå schweizerne.

Serbien har tidligere deltaget ved VM som både Jugoslavien og Serbien & Montenegro.

Statistik

1 - Efter Rusland, som var automatisk kvalificeret til VM 2018, var Brasilien den første nation, der blev VM-klar. Billetten blev sikret efter en 3-0-sejr over Paraguay d. 28. marts 2017.

Skriv en kommentar