Spanien i chok-nederlag til Schweiz

0

Spanien var dominerende igennem stort set hele opgøret, men pludselig opstod en mulighed til Schweiz, som de kynisk udnyttede til slutcifrene 1-0.

Spanien og Schweiz mødtes i deres første gruppespilskamp ved VM her til eftermiddag. Fra starten sad europamestrene fra Spanien solidt på spillet.

Spanierne pressede på i første halvleg, men Schweiz stod utroligt defensivt på banen, og fik derfor forhindret de største spanske chancer i den første del af kampen.

Men bare syv minutter inde i anden halvleg, kom den sensationelle scoring fra Schweiz. Schweiz-keeperens målspark blev forlænget, og Spaniens målmand Iker Casillas forsøgte efterfølgende at cleare bolden.

Men i stedet gik bolden ind på Pique, der faldt i feltet i en nærkamp med Gelson Fernandes, som kort efter opsnappede den løse bold og lige akkurat fik bolden over stregen, på trods af, at Casillas kastede sig i en glidende tackling i forsøget på at få bolden ud af farezonen.

Resultatet var nu 1-0 og Spanien havde pludselig endnu mere travlt med at få scoret. Det betød, at både Fernando Torres og Jesus Navas blev indskiftet, og nu blev mulighederne i spainernes angreb øget i højere grad.

En af de største chancer opstod et godt stykke udenfor feltet til Xabi Alonso, der kanonerede bolden op på træværket, men bolden gik ud, og spanierne kæmpede desperat videre for en udligning.

Spaniens offensive indstilling gjorde, at der kom et endnu mere plads til Schweiz i deres bagrum, og forsvareren Eren Derdiyok var tæt på at fordoble holdets føring, men bolden gik denne gang stolpe ud.

Det spanske landshold fik dog aldrig scoret i kampen, og derfor var den største VM-sensation ved slutrunden indtil nu en realitet.

Kampens spillere:

Spanien - Andres Iniesta: Iniesta gjorde sig hele tiden spilbar, og måtte lægge krop til mange hårde tacklinger fra Schweiz. Han forstod, at udfordre kampen igennem, men han kunne desværre ikke dirke Schweiz' defensiv op for alvor ligesom sine medspillere.

Schweiz - Gelson Fernandes: 23-årige Fernandes blev den helt store helt i kampen, da venstrekanten scorede kampens enlige mål og sikrede sensationen for Schweiz. Udover målet havde han flere andre gode aktioner i kampen.

Skriv en kommentar