Talentspejder: Danmarks landshold anno 2018

0

VM-guide.dk har interviewet Hamburger SV’s danske scout, Torben Aakjær. Aakjær giver i denne sidste del sit bud på Danmarks landshold anno 2018, der muligvis skal til VM.

Hamburger SV’s danske scout, Torben Aakjær, har fingeren på pulsen, når det gælder dansk talentudvikling.

Derfor har VM-guide.dk bedt Aakjær om at komme med sit bud på Danmarks landshold anno 2018, der muligvis vil skulle spille VM samme år.

 

Aakjær har valgt at udpege holdet i 4-3-3-formation (Årgang og alder til den tid i parentes):

Kasper Schmeichel (86/31)

Andreas Bjelland (88/30) - Mathias "Zanka" Jørgensen (90/27) - Simon Kjær (89/29) - Nicolai Boilesen (92/26)

Mads Albæk (90/27) - Mike Jensen (88/30) - Christian Eriksen (92/26)

Jens Stryger Larsen (91/27) - Nicklas Bendtner (88/30) - Thomas Enevoldsen (87/30)

Aakjærs bænk ser således ud:

David Jensen (92/25)
Stephan Andersen (81/36)
William Kvist (85/33)
Kasper Povlsen (89/27)
Niki Zimling (85/33)
Emil Lyng (88/29)
Nicolai Jørgensen (91/27)
Viktor Fischer (94/24)
Andreas Laudrup (90/27)
Mads Hvilsom (92/26)
Michael Lumb (88/30)

Torben Aakjærs kommentarer til valg af spillere:

Nogen studser måske over fraværet af Daniel Agger og Nicki Bille i ovennævnte trup, men mht. Agger, mener jeg desværre at hans skadeshistorik gør at han til den tid, hvor han er 33 år, for længst har kvittet fodbolden.

Kasper Schmeichel:
Såfremt han skal opnå en A landsholdskarriere for Danmark mener jeg at han relativt hurtigt skal blive tilknyttet en seriøs klub der vil satse på ham i mange år fremover, og ikke kun gå efter pengene som tilfældet åbenlyst må have været i Notts County. Her spildte han vitale år af sin udvikling, men endnu er han stadig kun 24, så det kan nås endnu. Jeg må sige at jeg personligt ikke ser ham som top-målmand, dertil er han simpelthen for lille, og efternavnet ser ud til at tynge ham mere end så mange andre i lignende situation, men kvaliteterne er uomtvistelige, så han får chancen her!

Andreas Bjelland:
Som nævnt tidligere - han skal se at komme udenlands - spil den næste sæson i Superligaen, og såfremt den spændende udvikling fortsætter, håber jeg han kan sælges til en god klub i Holland eller en mellemklub i Tyskland. Jeg var tæt på at placere den til den tid gamle ræv, William Kvist, på denne position, men forinden han skal bibeholde en så lang landsholdskarriere tror jeg han skal frasige sig sin midtbaneideologi og permanent satse på back-positionen, hvor han er åbenlyst bedre når niveauet er højere end i SAS Ligaen!

Mathias "Zanka" Jørgensen og Simon Kjær:
Denne duo anser jeg faktisk for at være rimelig ”sikker”, eller så sikker man nu kan være når der immervæk skal spås 8 år ud i fremtiden med alt hvad der dertil hører! Men da jeg jo desværre at Agger til den tid for længst er ”pensioneret” og der ikke umiddelbart er andre åbenlyse emner, så står det jo meget godt til den allerede nu godt etablerede unge duo!

Nicolai Boilesen:
Bygningsmæssigt ligner han Daniel Agger utroligt meget, og der er også momenter i hans spil som til forveksling ligner Aggers, og så håber jeg blot at skadesfrekvensen ikke kopieres. Han kan komme langt med sin venstre pote, spilforståelse, placeringsevne, fine teknik, offensive indstilling, hovedspil- og ikke mindst seriøsiteten som mange af hans jævnaldrende kunne lære meget af!

Mads Albæk, Mike Jensen og Christian Eriksen:
Her ser det helt fornuftigt ud – Albæk er allerede etableret i Superligaen for FCM og fast mand på det danske U 21 landshold. Mike Jensen ser ud til at blive bedre og bedre, desto mere tillid han får i Brøndby, og med den forventelige ansættelse af hans far, Henrik, dæmpes denne tillid sikkert ikke. Han er også en profil på U 21 landsholdet. Hans vildskab og vindervilje ses ikke ret mange steder i dansk fodbold, desværre, i disse år! Foran Albæk og Jensen er det soleklart at øjeblikkets største talent i Dannevang, Christian Eriksen placeres – ingen yderligere kommentarer omkring hans position!

Jens Stryger Larsen og Thomas Enevoldsen:
Jens er ikke en typisk kantspiller, men skoles pt. i Brøndby som en sådan, men jeg kan ligeså godt forestille mig ham i en mere central rolle på et fremtidigt landshold. Thomas Enevoldsen er virkelig spændende og har i Holland fortsat den fine udvikling han havde i AaB. Nu bliver det spændende at se om gennembruddet kommer i nationaltrøjen allerede under VM eller det først bliver senere. Potentialet er i hvert fald kæmpe stort.

Nicklas Bendtner:
Umiddelbart vel ikke den store tvivl om hans placering, dog kan jeg have mine tvivl om hvorvidt hans til tider noget udskejende levestil kan have negativ indflydelse på hans karriere, som vi jo desværre allerede har set glimt af, og der kommer måske mere. Hvis han får styr på sit liv og en ordentlig rådgiver (med al respekt for sin far – så kan man altså ikke forvente meget objektivt fra den side – det samme ses pt. omkring Caroline Wozniacki, som vist også skal se at få sagt farvel til den på mange måder tvivlsomme rådgivning der udspringer af hendes fars beslutninger!). Hvis Bendtner ikke er ”langtidsholdbar” kan angriberpositionen passende besættes af unge kræfter som Viktor Fischer, Mads Hvilsom eller Emil Lyng m.fl. Her ser det nu ganske ”lyst” ud trods alt!

Netop omkring den manglende seriøsitet har jeg også set bort fra en kontroversiel type som Nicki Bille, som åbenlyst har angriber-genet i sig, men som simpelthen i for høj grad lever et upassende (set i forhold til fodboldverdenen) liv udenfor kridtstregerne, og derfor efter min vurdering aldrig når toppen, med mindre han ryster de unoder af sig!

Slutteligt bad vi Torben Aakjær om at vurdere, om Danmark nogensinde formår at vinde VM-guld.

"Det kan siges kort. Nej, desværre," fortæller Aakjær ærligt til VM-guide.dk.

Skriv en kommentar