Tyskland fik storsejr efter drømmestart

0

Tyskland besejrede her til aften Argentina med de ydmygende cifre 4-0. Thomas Müller scorede efter tre minutter og sikrede holdet en drømmestart.

Det var to af de stærkeste mandskaber spillemæssigt under dette VM i Sydafrika, der i aften mødtes på Green Point Stadium i Cape Town.

Tyskerne fik en drømmestart, der blev skabt efter kun tre minutter, da den talentfulde angriber, Thomas Müller, scorede til 1-0.

Bastian Schweinsteiger var aktøren ved frisparket, der sendte den ind i feltet, så Argentinas målmand Sergio Romero havde svært ved at komme ud af målet, mens forsvaret også tøvede. Derfor kunne Müller sætte hoved på bolden, så den ramte foden af Romero og gik ind i nettet.

Tyskland fortsatte deres hurtige omstillingsspil, som de igennem hele slutrunden har haft stor succes med. Derimod havde Argentina svært ved at kom til nogle synderlige chancer og Lionel Messi, som mange har haft store forventninger til under slutrunden, formåede heller ikke at stjæle rampelyset i første halvleg.

Efter lidt over en halv times spil fik Müller et gult kort for at bruge hånden til hjælp i en tæmning, med det resultat, at han ikke kan spille for Tyskland i semifinalen, da han har karantæne.

Kort før første halvlegs afslutning røg bolden ind i nettet i Tysklands ende, men dommeren fløjtede korrekt for offside, da fire spillere blev fanget i den tyske offside-fælde, og derfor måtte Argentinas spillere indse, at de fortsat jagtede en udligning.

Den argentinske offensiv startede anden halvleg langt mere aggressivt og allerede inden for de første ti minutter var både Angel di Maria og Carlos Tevez kommet frem til nogle gode skudmuligheder.

Men efterhånden som Argentina var tvunget længere frem på banen, blev tyskerne endnu mere målsøgende og de udnyttede deres hurtige kontraspil efter 68 minutter.

Lukas Podolski blev spillet i dybden, hvorefter han resolut sendte bolden ind til Klose, der let kunne tæmme bolden og lægge den ind i det tomme mål, idet keeperen havde kastet sig i et forsøg på at snuppe bolden.

Bare seks minutter senere kom tyskerne på måltavlen igen. Denne gang var det Arne Friedrich, der kunne lade sig notere for målet.

Bastian Schweinsteiger var kreatøren bag målet, da han afdriblede tre spillere, hvorefter han lagde bolden ind til Friedrich, der nærmest gled bolden ind i målet til stillingen 3-0.

Argentinas situation for at komme tilbage i kampen så nu yderst vanskelig ud, og i det 89. minut blev den argentinske defensiv fuldstændigt spoleret på et godt organiseret kontra-angreb, hvor Özil sendte et flot indlæg ind til Klose, der kynisk bankede bolden ind i kassen med en følt inderside til slutcifrene 4-0.

Resultatet betyder, at Tyskland er sikret adgang til semifinalen, hvor de skal møde vinderen af aftenens sene kamp mellem Spanien og Paraguay. Dog må de undvære den unge topscorer Müller, der altså har karantæne i semifinalen efter sit gule kort.

Skriv en kommentar