VM-stadion: Green Point Stadium

0

Green Point Stadium, som ligger placeret i Cape Town, kan huse over 66.000 tilskuere. Stadionet skal blandt andet lægge græstæppe til et af semifinale-opgørene.

Green Point Stadium er et helt nyt stadion, som stod færdigt i år 2009. Men tidligere på samme stadionareal stod et andet stadion, som blev benyttet som et multi-funktionsstadion med plads til 18.000, hvor de tidligere store begivenheder var afvikling af fodboldkampe samt koncerter.

For fodboldens vedkommende var det Santos Football Club og Ajax Cape Town, der havde hjemmebane her. I relation til koncerter så har der været flere store gæster på visit, da kunstnerlisten omfatter så store navne som Michael Jackson, U2, Metallica og Robbie Williams. Men det gamle Green Point levede ikke op til kravet for et VM-stadion, hvorfor man i 2007 besluttede, at rive det ned og i stedet opføre det nye Green Point Stadium.

Nyskabelse i forskelligheder

Green Point Stadium er i den grad en nyskabelse i gamle omgivelse, og det er placeret i byen Cape Town. På den ene side har man det atlantiske ocean, mens man på den anden side har de imponerende bjerge, og dermed er rammerne skabt for et topmoderne stadion.

Med en gennemsigtig overflade, som er etableret til at kunne arbejde med dagslyset, er den første feature etableret for at påvirke stemningen på lokaliteten. Dernæst har man arbejdet på at skabe et stadion, hvor der ikke findes dårlige pladser, hvilket må betragtes som lidt af en ”evne” på et stadion med plads til 66.005. Tribunernes hældningsgrader gør, at alle pladser har den bedst mulige observation af banen.

Programmet

Under slutrunden er Green Point Stadium skemasat til at blive benyttet otte gange. Fem gange i den indledende runde, hvor følgende kampe skal afvikles her:

Den 11. juni kl. 20.30: Uruguay - Frankrig (Gruppe A)

Den 14. juni kl. 20.30: Italien - Paraguay (Gruppe F)

Den 18. juni kl. 20.30: England - Algeriet (Gruppe C)

Den 21. juni kl. 13.30: Portugal - Nordkorea (Gruppe G)

Den 24. juni kl. 20.30: Cameroun - Holland (Gruppe E)

Derudover vil der blive tre kampe i de afgørende knockout-runder. Første opgør her bliver i 1/16 finalen mellem vinderen af gruppe H og andenpladsen fra gruppe G. Dette opgør er skemasat til den 29. juni klokken 20.30.

Derudover vil kvartfinalen (W52-W51) den 3. juli klokken 16.00 samt semifinalen (W58-W57) den 6. juli klokken 20.30, blive afviklet på stadionet.

Skrevet af Morten Jensen

Skriv en kommentar