Tyskland videre efter forlængelse

0

Tyskland skulle bruge forlænges spilletid for at nedkæmpe og vinde over Algeriet, der kæmpede fantastisk. 2-1 vandt tyskerne. 

Dagens sidste ottendedelsfinale stod mellem VM-favoritterne fra Tyskland og Algeriet, der er den sidste afrikanske nation tilbage ved VM.

Det var overraskende de undertippede nordafrikanere, der startede bedst, og flere gange i løbet af kampens indledning kunne Algeriet med lidt held have bragt sig i front.

Tyskerne havde svært ved at få gang i deres spil, og kun få gange i første halvleg formåede de at blive farlige. Den største chance kom fem minutter før pausen.

Toni Kroos trykkede af langt ude fra, og Rais M’Bolhi kunne kun halvklare i målet. Returen røg ud til en helt fri Mario Götze, men M’Bolhi forhindrede et føringsmål med en klasseredning.

Derfor stod der 0-0 efter de første 45 minutter, som havde været både tempofyldte og underholdende.

Anden halvleg blev lige så spændende, selvom det var småt med de store chancer. Tyskland overtog mere og mere af spillet, mens Algeriet hele tiden lurede på kontraangreb.

Først ti minutter før tid kom tyskerne frem til en rigtig stor chance. Et indlæg ramte Thomas Müller, der headede mod kassen. Men M’Bolhi diskede igen op med en stor redning.

Returen røg ud til indskiftede Andre Schürrle, der også var millimeter fra at bringe Tyskland i front, men Schürrles forsøg ramte Esseid Benteleb på stregen, som fik skovlet bolden til hjørnespark.

Kort efter var Müller tæt på igen, da han kom fri i feltet. Men den normalt giftige Bayern München-angriber skød forbi målet.

Trods stort tysk pres i slutminutterne lykkedes det ikke at få bolden i kassen, så det sluttede 0-0, og kampen måtte i forlænges spilletid.

Til gengæld skulle Tyskland ikke bruge mere end halvandet minut af den forlængede spilletid, før den forløsende scoring kom. Et indlæg fra Thomas Müller fik Andre Schürrle styret i mål efter en fiks afslutning.

Nu havde Algeriet travlt, men det lugtede mere af en ny tysk scoring. Og sådan en kom kort før, de 120 minutter var spillet. Efter et par blokerede forsøg kunne Mesut Özil banke Tyskland på 2-0.

Men nordafrikanerne ville ikke overgive sig helt, og kun minuttet efter fik de grønklædte skabt fornyet spænding, da Abdelmoumene Djabou efter et indlæg kunne reducere til 2-1.

Men tættere på kom Algeriet ikke. Derfor må Vahid Halilhodzic’ drenge forlade VM-slutrunden med æren i behold. Tyskland er til gengæld klar til kvartfinalen, hvor Frankrig venter.

Skriv en kommentar