Ulla Essendrop: Mit All-Star VM-drømmehold

0

DR Sportens Ulla Essendrop dækkede VM-slutrunden i Brasilien. Inden hun tog af sted, bad vi hende om at sætte sit All-Star VM-drømmehold. Se hendes All-Star VM-drømmehold her.

Ulla Essendrop - All-Star VM-drømmehold
Målmand:

Har lyst til at sige Peter Schmeichel, men ender med Fabien Barthez - VMs bedste keeper i 1998, og spillede en stor rolle i Frankrigs mesterskab. Er sammen med Peter Shilton den målmand i verden med flest clean sheets i VM-sammenhæng.

Forsvaret:

Franz Beckenbauer – været til VM 3 gange, vandt i 1974 (og selvfølgelig i '90 som træner). Kejseren styrede forsvaret sublimt - verdens bedste "libero".

Bobby Moore – dirigerede England til VM-titlen i ’66.

Paolo Maldini – hans karriere havde fortjent en VM-titel.

Midtbanen:

Lothar Matthäus – fem VM-slutrunder og bedst af alle verdensmestre i 1990.

Zinedane Zidane – Bar den gyldne franske generation. Folkehelt i Frankrig med VM-titlen i 1998.

Diego Maradona – fire VM-turneringer og gjorde hvad der passede ham på vej mod VM-guldet i 1986. Verdens bedste i sin generation. En sand VM-legende.

Michael Laudrup – nationalfølelsen og hans stærke VM i 1998 vinder her. Laudrup var en nydelse og inspiration for alle fodboldspillere og mange danskere. Pladsen kunne også gå til Johan Cruyff - bedste spiller i 1974 og på det vel nok bedste hold, selv om Holland tabte finalen mod Vesttyskland.

Angrebet:

Gerd Müller – 10 VM-mål i 1970, 4 mål og et verdensmesterskab i 1974. Weltklasse.

Ronaldo – største stjerne ved VM i ’98 og 2002, men kun i ’02 levede han op til det. 8 mål og verdensmester. Suverænt.

Pelé – historiens største og for mig helt oppe i toppen blandt idrætshistoriens ikoner. Tre VM-titler og tre mål i de to finaler han var med i. Han er Le-gen-wait for it-dary.

Træneren:

Rinus Michels – manden bag Hollands verdensmesterskab i 1974. Grundlæggeren af totalfodbolden. Kåret til Århundredets træner af FIFA.

Foto af Ulla Essendrop: DR/Bjarne Bergius Hermansen

Skriv en kommentar