Tyskland og USA videre til ottendedelsfinalerne

0

En flot scoring af Thomas Müller og en 1-0-sejr over USA sikrer Tyskland førstepladsen i gruppe G. USA er også videre på trods af nederlaget.

Tyskland og USA indtog før kampen første- og andenpladsen i gruppe G med fire point hver. De øvrige hold Portugal og Ghana havde ét point, og dermed ville både Tyskland og USA gå videre, hvis de spillede uafgjort.

Tyskland kom bedst fra start i opgøret og satte sig fuldstændig på spillet de første minutter. Det førte til en mulighed, da Podolski sendte et hårdt og fladt indlæg ind mod det lille felt, hvor Thomas Müller kom glidende i det våde græs. Men Tim Howard i det amerikanske mål kom ud og sikrede sig bolden.

Tyskerne havde i kampens indledning flere gode indlæg ind i mod Thomas Müller, der dog ikke formåede at komme først på bolden.

Efter tyve minutters spil havde amerikanernes Zusi en god aktion. Zusi trak ind i banen og sendte et forsøg afsted mod målet, men bolden gik lige over det tyske mål.

Det tyske mandskab var mest på bolden og fik også spillet sig frem til et par udmærkede muligheder. Özil havde et fint forsøg med godt ti minutter tilbage af første halvleg. Offensivspilleren kom fri til skud i højre side af feltet, men Arsenal-spillerens afslutning sad lige på Tim Howard.

Den amerikanske keeper havde en god første halvleg med flere gode aktioner, og tyskerne formåede ikke at få bolden ind bag Howard, selvom de dominerede de første 45 minutter.

Det lykkedes til gengæld ti minutter inde i anden halvleg. Efter en hjørnesparkskombination fik Mertesacker afsluttet, Howard reddede, men bolden endte hos Thomas Müller, som fra kanten af feltet sendte bolden i mål med en kontrolleret afslutning med indersiden.

Tyskernes scoring fik USA til at gå lidt længere frem på banen, men det var fortsat Tyskland, der dominerede. Det var dog ikke mange chancer, de to nationer spillede sig frem til. Tyskland kunne være tilfredse med 1-0-føringen, mens amerikanerne ikke kunne føle sig sikre.

Sidste del af anden halvleg bød ikke på mange højdepunkter. USA var i kampens overtid tæt på at udligne i to omgange, men bolden kom ikke ind, og dermed vandt tyskerne 1-0.

Med sejren tager Tyskland førstepladsen i gruppen med syv point. I den anden kamp vandt Portugal 2-1 over Ghana, og dermed ender portugiserne på fire point ligesom USA. Amerikanerne går dog videre på grund af en bedre målscore.

Skriv en kommentar