VM 2010-optakt: Paraguay – Japan

0

Tirsdag eftermiddag mødes Paraguay og Japan i deres ottendedelsfinale-opgør, der afgør deres videre færd i VM-turneringen.

Paraguay har indtil nu været én af VM 2010's største positive oplevelser. De endte med at vinde gruppe F, og dette blev vel at mærke på baggrund af de forsvarende verdensmestre Italien.

Paraguay åbnede VM-slutrunden ved at spille uafgjort 1-1 med Italien. Den 20. juni tørnede de sammen med Slovakiet, hvor de hentede tre vitale point ved hjælp af en 2-0-sejr. I deres sidste kamp spillede de 0-0 med New Zealand. Derefter kunne de fejre en førsteplads med fem point på kontoen og en målscore på 3-1.

Landstræneren for Paraguay, Gerardo Martino, vil mene, at han er godt forberedt på Japans spillestil.

"Grundlæggende er det et hold, der er hurtige i opstillingsspillet - især i deres defensive spil, er de hurtige til at lukke af. De har fire spillere i bagkæden og fem på midtbanen, og derved står de meget kompakt, mens Honda spiller på toppen," analyserer Martino over for Telegraph.

Japan lå i gruppe E, hvor Danmark som bekendt også var placeret. Og det var netop på bekostning af Danmark, at japanerne kunne snuppe andenpladsen bagved Holland.

Japan startede med at vinde 1-0 over Cameroun, der ingen point fik i gruppespillet. Dernæst stod de over for favoritten til at vinde gruppen, Holland, og i dette opgør måtte de acceptere et 1-0-nederlag, mens deres sidste mission var Danmark, hvor de viste stor effektivitet på dødboldene og derved vandt med hele 3-1.

Således kunne Japan få udbetalt en billet til ottendedelsfinalen, hvor de altså skal forsøge at besejre Paraguay. Landstræneren for Japan, Takeshi Okada, er yderst opsat på at vinde.

"Selvfølgelig tror jeg, at vi kan vinde kampen. Vi er nødt til at være ekstra stolte, fordi vi er det eneste tilbageværende asiatiske hold. Men min lyst til at slå Paraguay er utroligt stor," fastslår Okada til Telegraph.

Hold øje med:

Paraguay - Enrique Vera: Den rutinerede defensive midtbanespiller har vist sig at være en vigtig brik i holdets defensiv igennem VM-slutrunden. Men han er også målfarlig, hvilket han viste mod Slovakiet i gruppespillet.

Japan - Keisuke Honda: Han må beskrives som Japans største stjerne, og han er svær at overse. Han er en dygtig angriber, der både er god til at score i det åbne spil, men ligeledes udnytter sin eminente sparketeknik på dødbolde, hvilket Danmark fik at mærke på egen krop, da han scorede det første mål et godt stykke udefra.

Seneste nyt om holdene:

Paraguay: Midtbanespilleren Victor Caceres har spillet samtlige minutter ved VM-slutrunden for sit land indtil nu, er ikke med tirsdag eftermiddag, idet han er på karantæne-listen, efter at have fået to gule kort. Edgar Barreto vil nok være den mest åbenlyse afløser til netop den plads. Antolín Alcaraz er tilbage efter en mindre skade og starter muligvis inde.

Japan: Takeshi Okada kan glæde sig over, at kunne benytte samme startopstilling, som det har været tilfældet i de tre kampe i gruppespillet. Holdet er hverken præget af skader eller karantæner.

Forventede startopstillinger:

Paraguay:

Villar

Bonet - Alcaraz - Da Silva - Morel

Barreto - Vera - Riveros

Barrios - Valdez - Santa Cruz

Japan:

Kawashima

Komano - Nakazawa - Tulio - Nagatomo

Matsui - Abe - Hasebe - Endo - Okubo

Honda

Kampens dommer er: Frank De Bleeckere

Kampen spilles på stadionet: Loftus Versfeld Stadium

Canal 9 viser kampen mellem Paraguay og Japan tirsdag eftermiddag fra klokken 16:00.

Skriv en kommentar