VM 2010-optakt: Frankrig – Sydafrika

1

Tre point er nødvendige for enten Frankrig eller Sydafrika, hvis de skal gøre sig forhåbninger om, at overleve ved VM-slutrunden. Begge hold har en sejr til gode.

Frankrig ligger ganske overraskende i den kedelige halvdel af gruppe A, og spillet har ikke været prangende, hvilket har fået pressen til at riste landsholdet i hjemlandet.

Men der har ikke blot været uro i medie-billedet også på selve holdet har der været stor tumult. Så stor, at spillerne forleden dag valgte at droppe træningen i protest mod Raymond Domenechs ledelse.

Episoden skete efter, at Raymond Domenech havde hjemsendt holdets angriber Nicolas Anelka, efter at han ifølge fransk presse havde kaldt landstræneren for "en beskidt ludersøn".

Frankrig spillede 0-0 mod Uruguay i deres første opgør, mens de tabte 2-0 til Mexico i det andet, og derfor ligger de på tredjepladsen i gruppen med en målscore på 0-2, og altså kun et point.

Trods den store turbulens på de interne linjer, er missionen klar ifølge holdets landstræner Raymond Domenech.

"Vi fokuserer udelukkende på at vinde kampen. Vi vil score mål og håbe, at resultatet i den anden kamp, går til vores fordel. Det vigtigste er, at vi holder fast i vores eget spil, så har vi en chance," siger den optimistiske Domenech til FIFA's hjemmeside.

Værtsnationen Sydafrika ligger i bunden af gruppe A, hvor de kun har hentet et point. Til gengæld lyder deres målscore på hele 1-4, efter at de først spillede 1-1 med Mexico og dernæst tabte 0-3 til Uruguay.

"Jeg har altid sagt, at den sidste kamp ville blive afgørende. Jeg tror ikke, at vi kan spille defensivt i dag og vente på at de begår fejl. Hvis vi vil avancere i turneringen, er vi nødt til at løbe nogle risici," fastslår Sydafrikas landstræner Carlos Alberto Parreira til FIFA's hjemmeside.

Det bliver interessant at se, hvordan Frankrig griber kampen an, efter at de har haft utroligt meget uro i truppen. Det ville være fatalt for franskmændene at tabe til Sydafrika, og blot sætte en tyk streg under den franske krise, hvis det bliver udfaldet af kampen.

Hold øje med:

Frankrig - Thierry Henry: Han vil sandsynligvis starte inde, da Anelka er væk. Han vil agere boksspiller og skal fungere i en angrebsduo med Gignac, mens Ribery og Valbuena på kanterne skal forsøge at fodre FC Barcelona-angriberen med gode indlæg, som han kan omsætte til mål.

Sydafrika - Steven Pienaar: Han er ikke blot Sydafrikas største navn på holdkortet. Han er også spilleren, der kan gøre en forskel. Han er både meget arbejdsom, når holdet mister bolden, men i sandhed også en kreatør og et vigtigt led i holdets opbyggende angrebsspil.

Seneste nyt om holdene:

Frankrig: Landsholdet er til kampen reduceret til 21 spillere, eftersom Nicolas Anelka er sendt hjem, mens Stephane Ruffier, der har trænet med holdet ikke er spilleberettiget af FIFA. Derudover er Cedric Carrasso skadet.

Sydafrika: Holdets keeper Itumeleng Khune har karantæne i opgøret, efter at han fik et rødt kort i den sidste kamp. Kagiso Dikgacoi er noteret for to gule kort, og derfor har han ligeledes karantæne. Holdet døjer dog ikke med nogen skader, og det forventes, at Moeneeb Josephs vil afløse Khune, mens Macbeth Sibaya erstatter Dikgacoi.

Forventede startopstillinger:

Frankrig:

Lloris

Sagna - Gallas - Abidal - Evra

Valbuena - Diaby - Toulalan - Ribery

Henry - Gignac

Sydafrika:

Josephs

Gaxa - Mokoena - Khumalo - Masilela

Sibaya - Pienaar - Tshabalala - Modise

Mphela - Parker

Kampens dommer er: Oscar Ruiz

Stadionet, som kampen spilles på: Free State Stadium

Opgøret sparkes i gang klokken 16:00 og kampen kan ses direkte på Canal 9.

1 kommentar

  1. Tror ikke at I skal forvente at Toulalan starter inde- han har karantæne.

Skriv en kommentar