VM-holdanalyse 2010: Frankrig

1

Frankrig ligger i gruppe A, hvor de skal op imod værtsnationen Sydafrika, Uruguay og Mexico. VM-guide.dk har udarbejdet en analyse af holdet.

Fakta:

Fulde navn: Frankrig
Hovedstad: Paris
National-stadion: Stade de France (Kapacitet: 81.338)
Landets areal: 674.843 km2
Antal indbyggere: 65.447.374
Forbundets navn: Fédération Française de Football
Øgenavn til landsholdet: Les Bleus (De blå), L'Equipe tricolore (Det trefarvede hold)
Placering på verdensranglisten: Nr. 7 (Marts)
Flest landskampe: Lilian Thuram, 142 kampe
Flest mål: Thierry Henry, 51 scoringer
Største sejr: Frankrig - Azerbaijan - 10-0 (6. september 1995)
Største nederlag: Danmark - Frankrig - 17-1 (22. oktober 1908)

De største resultater:

Confederations Cup:
Vinder i 2001 og 2003

EM:
Vinder i 1984 og 2000

VM:
1930 – 1. runde
1934 - 1. runde
1938 - Kvartfinale
1954 – 1. runde
1958 - Tredjeplads
1966 – 1. runde
1978 - 1. runde
1982 - Fjerdeplads
1986 - Tredjeplads
1998 - Vinder
2002 – 1. runde
2006 - Finalen

VM-erfaring:

Det franske landshold vil til sommer spille deres 13. VM-slutrunde i historien. Nationen var selv vært ved den tredje udgave af VM-slutrunden tilbage i 1938, hvor de kun nåede at tilspille sig en kvartfinale-plads.

Men Frankrig tog udfordringen op 60 år senere, da de tilbage i 1998 igen tog sig af værtsrollen, og denne gang lykkedes det holdet at nå helt frem til finalen og oven i købet vinde den. Med en overbevisende sejr på hele 3-0 mod selveste Brasilien fik de sat en tyk streg under, at nationen mestre den verdenskendte leg med læderet til fulde.

Vejen til VM-slutrunden:

Frankrig var heldige med deres lodtrækning til VM-kvalifikationen, da de mødte nogle, på papiret, overkommelige modstandere. De sluttede dog ikke på førstepladsen, som mange nok havde regnet med. Derimod sluttede Serbien et point foran Frankrig. Dette betød, at serberne kvalificerede sig direkte til VM, mens Frankrig skulle spille play-off.

Modstanderen i play-off blev Irland. Den første kamp endte 1-0 i Frankrigs favør, mens den anden endte 0-1 i den ordinære spilletid, og derfor skulle nationerne ud i forlænget spilletid, hvor der skete en kontroversiel episode. I det 103. minut scorede William Gallas, efter et oplæg af Thierry Henry, men den franske angriber tæmmede bolden med hånden, før han lagde den til rette for sin landsmand.

Den svenske dommer Martin Hansson gjorde dog ikke noget ved hændelsen, trods store protester fra de irske spillere. Efterfølgende indrømmede Henry da også, at han havde hånd på bolden, men kampen blev ikke spillet om, selvom det irske fodboldforbund forsøgte at gøre alt, hvad der stod i deres magt.

Landstræneren:

Navn: Raymond Manuel Albert Domenech

Født: 24. januar 1952

Nationalitet: Frankrig

Landstræner siden: 2004

Træner-karriere: Mulhouse, Lyon, Frankrigs U-21

Portræt:

Raymond Domenech har siden 2004 haft ansvaret for det franske landshold, som han også selv spille for som spiller i perioden 1973 til 1979, hvor han opnåede otte landskampe. Den 58-årige træner, startede sin trænerkarriere i 1985.

Hans første arbejdsgiver som træner var Mulhouse, som han stod i spidsen for siden 1989. Derefter overtog han trænersædet i Lyon. I den franske storklub var han i klubben frem til 1993. Derefter overtog han jobbet som Frankrigs U-21-landstræner. Domenechs præstationer som landstræner for U-21, åbnede altså muligheden for, at han blev forfremmet til landstræner for A-landsholdet, hvor han har været lige siden.

Raymond Domenech er ikke nogen speciel populær herre i fodboldverdenen, da han har begået en del fejltagelser i sit virke som landstræner. Derfor spekulerer mange i, at det sandsynligvis bliver hans sidste slutrunde som landstræner for Les Bleus.

Analyse af truppen:

Frankrigs landsholdstrup består af mange store stjerner, som er profiler hos deres klubber, hvor der oftest er tale om storklubber, som ligger i toppen af ligaerne.

Manchester Uniteds Patrice Evra, Real Madrids Lassana Diarra, Bayern Münchens Franck Ribéry og Chelseas Nicolas Anelka er blot et lille udsnit af stjerner, der har en stor betydning for deres respektive klubber.

Målmænd:

Olympique Lyonnais' målmand Hugo Lloris har været manden, der har skullet løfte det tunge ansvar omkring målmandsposten, efter den karismatiske målmand Fabian Barthez. Andetvalget er Olympique Marseilles Steve Mandanda, mens landstrænerens tredje målmandskort sandsynligvis bliver Girondins Bordeaux' Cédric Carrasso.

Forsvaret:

Arsenal-duoen Bacary Sagna og Willam Gallas spiller typisk ved siden af hinanden i den franske bag-kæde, mens Eric Abidal fra FC Barcelona og Patrice Evra fra Manchester United udgør defensiven i venstre side. Ud over disse profiler benyttes Sevilla FC's Julien Escudé og Sébastien Squillaci også som garderinger.

Midtbanen:

På midtbanen benytter franskmændene som oftest en tremands midtbane med Jeremy Toulalan, Yoann Gourcuff og Lassana Diarra. Af og til har de dog også et system med to defensive midtbanespillere og tre mand på den centrale midtbane. I kvalifikationen har de brugt Alou Diarra og Lassana Diarra som de defensive folk, mens Anelka, Gourcuff og Henry har været de offensive kræfter.

Angrebet:

I VM-kvalifikationen har franskmændene kun benyttet en mand på toppen, hvor de har brugt både Gignac, Malouda samt den aldrende Govou. Hvis Raymond Domenech vælger at benytte et 4-3-3-system, kan det dog sagtens tænkes, at Henry, Anelka samt Ribery vil udgøre den franske front-trio. Frankrig har i hvert fald mange offensive esser på hånden.

Styrker og svagheder:

Frankrigs landsholdstrup rummer utroligt mange profiler, som kan spille eminent fodbold, når de rammer dagen. Den store svaghed er dog, at landsholdet indeholder så mange individualister, at de til tider kan have få travlt med at sætte sig selv i scene i stedet for at spille som et hold. Defensivt har holdet heller ikke fundet den perfekte opskrift endnu.

Den forventede ideelle opstilling:

Hugo Lloris

Bacary Sagna - William Gallas - Eric Abidal - Patrice Evra

Lassana Diarra - Jeremy Toulalan - Yoann Gourcuff

Franck Ribery - Nicolas Anelka - Thierry Henry

Den fulde trup:

Truppen udtages senest 10. juni. VM-guide.dk bringer den så snart, at den er blevet offentliggjort.

Skrevet af Casper Lohse

1 kommentar

 1. Alexander Bech den

  Formodet startopstilling.

  Lloris
  Sagna-Gallas-Abidal-Evra
  Gourchuff-Toulalan-Alou Diarra
  Ribery-Anelka-Henry

  Dog spekuleres der i at Toulalan rykkes ned i midterforsvaret, da det ikke har set sikkert ud men konstalationen Abidal-Gallas. Det vil medføre Abou Diaby vil overtage pladsen på midten, hvilket vil gøre franskmændenes midtbane kritisabel.

Skriv en kommentar