VM-stadion: Free State Stadium

0

Free State Stadium har en kapacitet på 48.000, og stadionet bliver ligeledes benyttet under dette års VM-slutrunde, hvor én af ottendedelsfinalerne vil blive afviklet på stadionet, der ligger i Bloemfontein.

Selvom Free State Stadion ikke er det helt store arkitektoniske vidunder på lige fod med andre af dette års stadions, vil der stadigvæk være masser af spændende at finde i byen Bloemfontein, hvor Free State Stadium hører til.

Stadionet er beliggende i midten af det sydafrikanske land, og fik sig en gevaldig opfriskning, da det i 2009 skulle benyttes til den kontinentale turnering, Confederations Cup. Den kamp, som os fodboldinteresserede sandsynligvis bedst husker derfra har nok været USA mod Spanien, hvor førstnævnte med en sejr i semifinalen over de regerende Europamestre, sendte det amerikanske kontinent på fodboldlandkortet, og dermed skabte en af det års allerstørste overraskelser.

Godt miljø og atmosfære

Alt dette foregik foran et tæt pakket publikum, og ifølge FIFA’s egen hjemmeside, er det lige præcis indholdet, altså publikummet, som kommer til at sørge for det gode miljø og atmosfære til kampene på Free State. Dette er ikke grundet dårlige forhold eller ringe mad på stadion, men mere at de hold, der normalt hører hjemme på Free State har en af de vildeste stemninger medbragt.

Når publikum sætter sig til rette i dette gamle stadion fra 1952, vil den vilde stemning ingen ende tage. Da man benyttede sig af stadion i forbindelse med Confederations Cup, blev der som beskrevet tidlige givet et løft til stadion. Her i blandt fik man skabt 7000 pladser mere ved en renovering og udbygning af tilskuerpladserne.

Med henblik på kampene er det værd at lægge mærke til Japan og Cameroun fra Danmarks gruppe E, der tager deres indbyrdes kamp på Free State Stadium. Ligeledes har Frankrig og værtsnationen Sydafrika et ganske interessant opgør lidt længere henne i turneringen.

Programmet:

Den 14. juni kl. 16:00: Japan – Cameroun (Gruppe E)
Den 17. juni kl. 16:00: Grækenland – Nigeria (Gruppe B)
Den 20. juni kl. 13:30: Slovakiet – Paraguay (Gruppe F)
Den 22. juni kl. 16:00: Frankrig – Sydafrika (Gruppe A)
Den 25. juni kl. 20:30: Schweiz – Honduras (Gruppe H)
Den 27. juni kl. 16:00: Ottendedelsfinalen (Vinder af gruppe D og 2. plads i gruppe C)

Skrevet af David Mehlsen

Skriv en kommentar