VM 2010-optakt: Mexico – Uruguay

0

Førerholdene i gruppe A tørner sammen tirsdag eftermiddag. Mexico og Uruguay har begge fire point, og derfor kæmper de for at sikre sig den vigtige førsteplads.

VM-gruppespillet tager her til eftermiddag hul på den sidste runde. Dermed vil de afgørende pladser blive fordelt.

I gruppe A spiller Mexico og Uruguay i eftermiddag, og begge hold indtager den gode ende af tabellen med fire point på kontoen hver. Uruguay har dog en bedre målscore, hvorfor de i skrivende stund indtager førstepladsen, men det kan Mexico altså lave om på.

Begge mandskaber kommer med sejre i bagagen. Mexico spillede deres første kamp uafgjort, men senest vandt de noget overraskende 2-0 mod Frankrig, der virkede tandløse i opgøret.

Hvis Mexico og Uruguay spiller uafgjort, vil begge mandskaber gå videre, men Mexico er ikke interesseret i at forære et point til Uruguay.

"Mexico vil ikke gå et uafgjort resultat. Jeg elsker at vinde, og det er også tilfældet for mine holdkammerater, fordi det er vores mentalitet. Jeg er ikke rigtigt interesseret i at hverken Uruguay, Frankrig eller Sydafrika avancerer. Jeg vil vinde denne kamp - ingen tvivl om det," forklarer Mexico-angriberen Cuauhtemoc Blanco til FIFA's hjemmeside.

Uruguay spillede ligesom Mexico uafgjort i deres første opgør, og dette var mod Frankrig, hvor opgøret endte 0-0. Derimod sikrede de en 3-0-sejr mod værtsnationen Sydafrika.

"Jeg kan godt lide Mexico. De minder meget om os, fordi de forstår at lave gode taktiske ændringer. Holdet består af intelligente spillere, de er gode i luften og de kan overraske. På trods af alt dette, tror jeg stadig at vi har en chance for at spille op med dem," forklarer Uruguays angriber Sebastian Abreu til FIFA's hjemmeside.

Dermed er der lagt i kakkelovnen til en intens dyst, hvor ingen af holdene åbenlyst regner med at skulle efterlade point til deres modstander.

Hold øje med:

Diego Forlan - Uruguay: Der er ingen tvivl om, at han er Uruguays vigtigste spiller, hvilket han også beviste senest mod Sydafrika, hvor han scorede de to første mål. Forlan er en meget komplet angriber, der ikke skal have meget plads, før han for alvor kan volde ethvert forsvar problemer.

Rafael Marquez - Mexico: Marquez er dirigenten på Mexicos midtbane. Han har udvist eminent form under turneringen, og han bliver et vigtigt kort at have i baghånden, når defensiven bliver udfordret af de energiske Uruguay-angribere.

Seneste nyt om holdene:

Mexico: Carlos Vela er blevet scannet, efter at han blev skadet mod Frankrig. Men det er endnu uvist, hvornår han kan komme tilbage i startformationen. Pablo Barrera vil afløse Vela.

Uruguay: Nicolas Lodeiro har afsonet sin karantæne, men meget tyder på, at han starter på bænken. Ellers skulle holdet være identisk med det seneste.

Forventede startopstillinger:

Mexico:

Perez

Osorio - Rodriguez - Moreno - Salcido

Juarez - Marquez - Torrado

G. Dos Santos - Franco - Barrera

Uruguay:

Muslera

M. Pereira - Lugano - Godin - Fucile

Perez - Arevalo - A. Pereira

Forlan

Suarez - Cavani

Kampens dommer er: Viktor Kassai

Stadionet, som kampen spilles på: Royal Bafokeng Stadium

Opgøret sparkes i gang klokken 16:00 og kampen kan ses direkte på TV 2.

Skriv en kommentar