VM-dommer: Viktor Kassai

0

VM-guide.dk går tæt på samtlige VM-dommere ved årets slutrunde. Vi tegner her et portræt af dommeren Viktor Kassai fra Ungarn. Han er placeret i den europæiske dommer-gruppe.

Fakta:

Nationalitet: Ungarn
Født: 10-09-1975
Sideerhverv: Rejsebureau
International siden: 2003

Viktor Kassai startede sin internationale karriere i 2003, men det var først i 2006, at han for alvor kom ind på verdensscenen. Her var han med til at dømme tre kampe til VM-kvalifikationen. Samme år fik ungareren to UEFA Cup-kampe. Den efterfølgende sæson skulle det dog vise sig, at Viktor Kassai fik lov at dømme flere UEFA Cup-kampe, da det her blev til fire mere.

I 2007 blev ungareren bedt om at forrette ved EM-slutrunden for U21-landshold i Holland, men da han også have en opgave ved U-20 VM i Canada, besluttede man at sende Zsolt Szabo til EM-slutrunden i stedet. Under VM for U-20 fik Kassai tre kampe. Kassai var også med til at dømme fire kampe under kvalifikationen til EM i 2008.

Det var også 35-årige Kassai, der stod i spidsen for FC Københavns kvalifikationskamp til Champions League mod Benfica, og to andre kampe ved samme Champions League-turnering. Også i UEFA Cuppen fik han to kampe. De efterfølgende sæsoner skulle det vise sig at blive til flere store kampe for Kassai, da han var manden med fløjten under otte kampe i de to næste Champions League-turneringer.

I denne sæson har Viktor Kassai stået i spidsen for to kvalifikationskampe til VM. En anden nævneværdig kamp er kvartfinalen i Europa League mellem Wolfsburg og Fulham. Nu står programmet dog på VM, og Kassai skal allerede i kamp den 15. juni, når Brasilien og Nordkorea står overfor hinanden i Sydafrika.

Skriv en kommentar