VM 2010-optakt: Paraguay – Spanien

0

Kvartfinale-kampen mellem Paraguay og Spanien bliver med garanti den sidste for en af parterne. Det bliver interessant om Paraguay kan overraske mod favoritterne.

Paraguay har tidligere leveret et flot resultat mod VM-vinderne i 2006, Italien, hvor de spillede 1-1, men det store spørgsmål er, om de har styrken til at besejre EM-vinderne fra 2008, Spanien, efter at Paraguay kun vandt med nød og næppe over Japan i ottendedelsfinalen efter straffespark.

"Vi har den samme indstilling til kampen mod Spanien, som vi har haft ved de andre kampe hidtil. Vi tackler altid udfordringerne ens og vi tænker hver gang, at vi skal spille kampen som var det vores sidste. Vi vil gøre vores bedste, selvom modstanderen på papiret er bedre," forklarer Paraguay-forsvarer Antolín Alc til FIFA's hjemmeside.

Spanien tabte deres første VM-kamp mod Schweiz, men siden da har holdet kun vundet. Først mod Honduas med 2-0, dernæst Chile med 2-1 og senest i ottendedelsfinalen mod Portugal med 1-0. Landstræneren for Spanien tager også sine forbehold inden mødet med Paraguay.

"Vi har stor respekt for, hvad Paraguay har opnået, og der er ingen garanti for, at kampen bliver let for os. Det er umuligt at forudse resultatet på forhånd. Begge hold er i samme situation. De skal vinde for at sikre adgang til semifinalen," fastslår Spaniens landstræner Vicente del Bosque.

Hold øje med:

Paraguay - Antolin Alcaraz: Han er en stærk defensiv forstærkning i bagkæden. Mod Japan formåede han at holde Japans Keisuke Honda på afstand, mens han også scorede i den vitale kamp mod Italien i gruppespillet. Dermed er Alcarez et kort, der både kan bruges i defensiven, men også på dødboldene i offensiven.

Spanien - David Villa: Spaniens helt store angriber under dette VM. Han er en svær mand at holde på afstand, og når han først får en smule plads, er han en stor trussel for sine modspillere. Han har indtil nu scoret fire ud af Spaniens i alt fem mål ved dette VM, hvilket understreger hans skarphed og målnæse.

Seneste nyt om holdene:

Paraguay: Landstræner Gerardo Martino har ingen spillere på skadeslisten, og midtbanespilleren Victor Caceres, der ikke var til rådighed mod Japan, grundet karantæne, er tilbage igen og han starter inde.

Spanien: Den spanske landstræner Vicente del Bosque har valgt at give genvalg til samtlige af de spillere, der senest udgjorde startformationen mod Portugal. Raul Albiol er dog stadig ude med en skade.

Bekræftede startopstillinger:

Paraguay:

Justo Villar

Dario Veron - Paulo da Silva - Antolin Alcaraz - Claudio Morel

Victor Caceres

Jonathan Santana - Edgar Barreto - Christian Riveros

Oscar Cardozo - Nelson Valdez

Spanien:

Iker Casillas

Sergio Ramos - Gerard Pique - Carles Puyol - Joan Capdevila

Sergio Busquets

Andres Iniesta - Xavi - Xabi Alonso

Fernando Torres - David Villa

Kampens dommer er: Carlos Batres

Kampen spilles på stadionet: Ellis Park Stadium

Opgøret sparkes i gang klokken 20:30, og det kan følges direkte på TV 2.

Skriv en kommentar