VM 2010-optakt: Serbien – Ghana

0

To outsider nationer til at nå langt mødes søndag eftermiddag på Loftus Versfeld Stadium, som danner ramme om kampen mellem Serbien og Ghana, der er den første i gruppe D.

I VM-kvalifikationen overraskede Serbien alt og alle, da de gik videre som nummer et i deres gruppe foran Frankrig, som dog ikke tabte til serberne i løbet af kvalifikationen.

Serbiens gode takter fra kvalifikationen til VM fortsatte, da de afgørende testkampe skulle spilles op til VM. Her er det blevet til en sejr på 3-0 over Japan, og sidenhen er det blev til en sejr på 4-3 over Cameroun, mens det er blevet til et skuffende nederlag til New Zealand og uafgjort mod Polen.

Med flere tyske profiler ude mener flere eksperter godt Serbien kan stjæle førstepladsen i gruppe D, men Serbiens profil Nemanja Vidic skyder favoritværdigheden hen til tyskerne.

Tyskland gør det altid godt i disse turneringer, det er, vil fuldstændig klar over. Deres evne til altid at præstere godt på den største scene må ikke undervurderes,” siger Vidic til ESPN.

Den store Manchester United-klippe er dog ikke decideret bange for tyskerne.

”Folk siger, at de er favoritter til at vinde gruppen, men jeg ved, at vi også har kvalitet, vi tror på os selv og er ikke bange for dem,” forklarer Nemanja Vidic.

Ghana havde ikke den store modstand på vejen mod Sydafrika i kvalifikationen, hvor de vandt den afgørende pulje sikkert foran Benin, Mali og Sudan.

De ghanesiske forberedelser hen mod VM har dog langtfra været prangende. Det er således blevet til et nederlag på 2-1 til Bosnien-Hercegovina i en testkamp og endnu et nederlag blev det til, da Ghana kort før VM mødte Holland og fik et nederlag på 4-1, mens det i den sidste kamp før slutrunden blev til en sejr på 1-0 over Letland.

Om det er derfor Ghanas anfører frygter serberne skal dog være usagt.

”Vi fokuserer på Serbien. Alle snakker om Tyskland og Australien, men lad mig sige dig, jeg er bange for Serbien, for de er aggressive og teknisk gode,” siger Stephen Appiah til goal.com.

Hold øje med:

Serbien - Nemanja Vidic: Den store serbiske klippe er bindeleddet i en meget solid serbisk defensiv, som har stor erfaring fra topklubber i Europa. Udover at være utrolig stærk defensiv er tårnhøje Vidic også en evig trussel på alle former for standardsituationer.

Ghana - Sulley Muntari: Muntari kommer til at få en hovedrolle for Ghana. På venstrekanten vil han skulle udgøre en farlig del af Ghanas offensiv.

Seneste nyt om holdene:

Serbien: Nemanja Vidic missede testkampene mod Polen og Cameroun, men han ventes klar til den vigtige kamp for serberne, som ikke har yderligere skavanker i truppen.

Ghana: Sulley Muntari er tvivlsom til kampen, men han ventes at spille, da han på forhånd er udset en nøglerolle hos ”Black Stars”.

Forventede startopstillinger:

Serbien:

Stojkovic

Ivanovic – Vidic – Lukovic – Obradovic

Krasic – Stankovic – Milijas – Jovanovic

Zigic – Pantelic

Ghana:

Kingson

Inkoom - John Mensah – Vorsah – Pantsil

D. Boateng - K. P. Boateng – Appiah – Muntari

A. Gyan – Tagoe

Kampen fløjtes i gang søndag klokken 16.00 og den vises direkte på DR 1.

Skriv en kommentar