VM 2010-optakt: Sydafrika – Mexico

0

Verdens største sportsbegivenhed, fodbold-VM, sparkes i gang i morgen klokken 16.00, når værtsnationen Sydafrika tørner sammen med Mexico i Johannesburg.

VM-slutrunden i Sydafrika bliver historisk, eftersom der ikke tidligere er blevet afholdt VM i et afrikansk land.

For syv måneder siden viste Sydafrika koldblodighed, da de fyrede landstræneren Joel Santana for i stedet at erstatte ham med Carlos Alberto Parreira, der må betegnes som en yderst erfaren landstræner, hvor en af hans tidligere meritter tæller VM-trofæet med Brasilien i 1994.

Med sydafrikanernes seneste 1-0-sejr i VM-testkampen mod Danmark, har de ikke lidt et nederlag i 12 kampe i træk, og når de samtidig har den store tolvte mand i ryggen i form af de hjemlige tilhængere, så skal der meget til at ryste værtsnationen.

"Hvordan det vil gå ved VM-slutrunden ved vi intet om, men holdet er parat. Vi respekterer alle landshold, men de må heller ikke undervurdere os. Vi vil betragte alle kampe som en finale. Vi vil kæmpe hårdt i alle kampe," fortæller Parreira til The Telegraph.

Mexicos vej til VM var naturligvis mere udfordrende end Sydafrikas, eftersom de som værtsnation automatisk er kvalificeret. Mexicanerne hentede akkurat point nok til, at blive nummer to i det indledende gruppespil.

Det var faktisk målforskellen, der afgjorde skæbnen, da de kunne avancere til næste trin i kampen om at indløse en VM-billet, idet de kom videre i stedet for Jamaica på tredjepladsen i gruppespillet. Efterfølgende var Mexico sikkert videre fra det sidste og afgørende gruppespil, der altså sikrede dem en endelig VM-billet.

Mexicos VM-optakt har været udmærket, og det tæller blandt andet et smalt nederlag på 2-1 til Holland samt senest en overraskende 2-1-sejr mod de forsvarende verdensmestre, Italien.

"Mit hold er kommet her for at spille fodbold - ikke for at indlede venskaber eller lege turister. Jeg har selv prøvet, at repræsentere mit land under VM, så jeg ved, hvordan det føles. Jeg tror, at det bliver en fantastisk fodboldfest, og vi er glade for at være her. Vi vil spille godt og vinde kampen i morgen," fortalte landstræneren for Mexico, Javier Aguirre, tidligere i dag på et pressemøde.

Hold øje med:

Sydafrika - Teko Modise: Han fungerer som spilfordeler, og han formår både at udfordre på egen hånd, og samtidig fodre sine holdkammerater med gode pasninger både i fødderne og i dybden.

Mexico - Javier Hernandez: Manchester United-spilleren er en angriber, der kan levere det uventede. Han er meget aggressiv i sit angrebsspil, og samtidig er han god til at sætte tempo i offensiven.

Seneste nyt om holdene:

Sydafrika: Værtsnationen kan melde om en skadesfri trup, og meget tyder på, at den sydafrikanske landstræner Carlos Alberto Parreria vælger samtlige elleve spillere, som han senest benyttede i 1-0-sejren mod Danmark lørdag.

Mexico: Ligesom Sydafrika har mexicanerne en skadesfri trup. Dermed vil Guillermo Ochoa efter alt at dømme starte i målet, mens Efrain Juarez, Ricardo Osorio, anfører Rafael Marquez og Carlos Salcido vil udgøre forsvaret. På midtbanen er der mange alternativer, og så bliver det også interessant at se, om Manchester United-nyindkøbet Javier Hernandez starter inde. Han kan i hvert fald blive en nøglespiller i kampen.

Forventede startopstillinger:

Sydafrika:

Itumeleng Khune

Siboniso Gaxa - Aaron Mokoena - Bongani Khumalo - Lucas Thwala

Steven Pienaar - Kagisho Dikgacoi - Teko Modise - Siphiwe Tshabalala

Katlego Mphela - Reneliwe Letsholonyana

Mexico:

Guillermo Ochoa

Efrain Juarez - Ricardo Osorio - Rafael Marquez - Carlos Salcido

Giovani dos Santos - Isreal Castro - Gerardo Torrado - Andres Guardado

Guillermo Franco - Javier Hernandez

Åbningskampen mellem Sydafrika og Mexico afvikles fredag eftermiddag klokken 16.00, og kampen kan følges på DR 1.

Skriv en kommentar