VM 2010-profiler: Algeriet

0

VM-guide.dk har kigget nærmere på profilerne fra hver af VM-nationerne. Vi har udvalgt en profil fra hver kæde. Læs om de algeriske VM 2010-profiler herunder.   

 

 

MÅLMAND: RAIS M’BOLHI

Fakta: 

 

Fulde navn: Rais M’Bolhi

Position: Målmand

Klub: Slavia Sofia

Højde: 1,90 meter

Vægt: 80 kilo

Fødselsdag: 25/04/1986

Landskampe/mål: 3 (0)

Biografi

Rais M’Bolhi var egentlig ikke udset til at være førstekeeper for Algeriet, men da førstekeeperen op til den vigtige kamp mod Egypten i kvalifikationen blev sat i karantæne, fik de to andre keepere pladsen.

Mod Egypten valgte landstræneren Faouzi Chaouchi, men han blev senere erstattet af M’Bolhi, der gjorde en god figur ved VM og kun lukkede et enkelt mål ind. Han holdt endda det giftige engelske landshold fra at nette imod ham, og Rais M’Bolhi har tydeligvis ikke gjort det nemmere for landstræneren at bestemme, hvem der skal vogte buret for Algeriet.

M’Bolhi er halvt franskmand og fik blandt andet en stor del af sin opdragelse i Marseille. Desuden har han spillet i både Grækeland, Skotland og Japan. I skrivende stund er han keeper for Slavia Sofia.

_______________________________________________________________________________

FORSVARER: ANTAR YAHIA

Fakta: 

 

Fulde navn: Antar Yahia

Position: Forsvarsspiller

Klub: Bochum

Højde: 1,85 meter

Vægt: 75 kilo

Fødselsdag: 21/03/1982

Landskampe/mål: 46 (6)

Biografi: 

 

Mange ved, at Algeriet og Frankrig tilsammen før har høstet en stor fodboldpersonlighed. Vi behøver ikke andet end at nævne Zinedine Zidane, før at vi forstår, at spillere med algeriske rødder sagtens kan gøre sig i international fodbold.

Antar Yahia startede også sin landsholdskarriere på de franske U-landshold, men tog en kovending og begyndte at spille for Algeriet. I de unge år startede Yahia dog også i fransk ungdomsfodbold, før Inter ville have forsvarsspilleren til klubben. Det blev dog ikke til stor spilletid og den nye klub blev Bastia, hvorefter turen gik videre til Nice efter nogle gode år.

I dag strækker Yahia benene i tysk fodbold, hvor Bochum nyder godt af de defensive kvaliteter, som han tilbyder.

_______________________________________________________________________________

MIDTBANESPILLER: KARIM ZIANI

Fakta: 

 

Fulde navn: Karim Kooceila Yanis Ziani

Position: Midtbanespiller

Klub: Wolfsburg

Højde: 1,69 meter

Vægt: 66 kilo

Fødselsdag: 17/08/1982

Landskampe/mål: 57 (5)

Biografi: 

 

Ziani er endnu en franskfødt fodboldspiller, som dog kun har begået sig på det algeriske landshold. Ziani er bedst kendt for at spille midtbane, men kan spille adskillige positioner på banen.

Den algeriske profil har næste hele sin karriere spillet i fransk fodbold, hvor han i samtlige klubber har fået masser af spilletid.  Rækken af klubber indenfor fransk fodbold tæller hold som Troyes, Lorient, Sochaux og Marseille.

Efter en god sæson i Marseille blev et skifte til tyske Wolfsburg gennemført i 2009. Succesen har ikke været ligeså stor her som i Frankrig, men på det algeriske landshold er man glad for at have Ziani med, specielt grundet hans alsidige kvaliteter.

_______________________________________________________________________________

ANGRIBER: RAFIK DJEBBOUR

Fakta: 

Fulde navn: Rafik Zoheir Djebbour

Position: Angriber

Klub: AEK Athen

Højde: 1,88 meter

Vægt: 77 kilo

Fødselsdag: 08/03/1985

Landskampe/mål: 18 (3)

Biografi

Det lyder ikke af meget. 18 kampe og tre kasser, men man må heller ikke glemme, hvilket hold Algeriet er. Djebbour har ikke haglet kasser ind for sit land, men han spillede dog en stor rolle i at få sit hjemland videre til VM i Sydafrika. Blandt andet scorede han et udfaldsgivende mål mod rivalen Egypten i en af de sidste kampe før slutrunden.

Med hensyn til klubfoldbold er Djebbour i gang med en karriere i græske AEK Athen. Det er han efter at have gjort sig meget i fransk fodbold oprindeligt, men da græske klubber viftede med pengechecken, valgte Djebbour at tage til græsk fodbold. Her viser Djebbour sin målnæse og skræmmer forsvarsspillere både i Europa og hjemme i den græske liga.

_______________________________________________________________________________

Skriv en kommentar