VM-dommer: Olegario Benquerenca

0

VM-guide.dk går tæt på samtlige VM-dommere ved årets slutrunde. Vi tegner her et portræt af dommeren Olegario Benquerenca fra Portugal. Han er placeret i den europæiske dommer-gruppe.

Fakta:

Nationalitet: Portugal
Født: 18-10-1969
Sideerhverv: Forsikringsagent
International siden: 2001

Olegario Benquerenca var selv fodboldspiller i sine unge dage, dog på en så lavt plan, at han aldrig for alvor blev kendt verden over. I stedet valgte Benquarenca at blive i fodbold-miljøet. Da hans far i forvejen var dommer, har det nok været en af grundende til, at han begyndte på det samme. Han startede ud med de små ligaer i 1995, indtil han i 2001 fik sig en plads blandt de andre FIFA-dommere.

Portugiseren startede ud med kvalifikationsrunderne i de to store europæiske turneringer, UEFA Cup og Champions League, indtil han i 2006/2007-sæsonen også fik lov at dømme i selve turneringerne. Han fik således to kampe i UEFA Cuppen, blandt andet en af kvartfinalerne og tre gruppekampe i Champions League.

Samme år var Benquerenca med, da der blev spillet verdensmesterskab for U-17, her fik han blandt andet lov at dømme bronzekampen. Det efterfølgende år var portugiseren også med til at dømme kampe ved EM-kvalifikationen, heriblandt en kamp mellem Danmark og Island. Samme år fik han også tre kampe i Champions League-turneringen.

Det efterfølgende år blev der igen plads til ham i UEFA Cuppen og Champions League. I UEFA Cuppen dømte han blandt andet en kvartfinale og en semifinale. Derudover var det også ham, der stod med fløjten i AaB’s kamp mod Manchester United i Champions League-gruppespillet. Udover denne kamp fik han tre andre i Champions League-turneringen.

I denne sæson har den 40-årige fodbolddommer igen været med til at dømme Champions League.  Her er det blevet til seks kampe, heriblandt en af semifinalerne mellem Internazionale og FC Barcelona. Foruden dette har han også været på pletten under VM-kvalifikationen i den europæiske del, hvor han fik fire kampe mere på CV’et.

Nu er turen så kommet til VM-slutrunden, hvor Olegario Benquerenca ligger ud med at dømme kampen mellem Japan og Cameroun d. 14. juni i Danmarks VM-pulje.

Skriv en kommentar