VM-dommer: Frank De Bleeckere

0

VM-guide.dk går tæt på samtlige VM-dommere ved årets slutrunde. Vi tegner her et portræt af dommeren Frank De Bleeckere fra Belgien. Han er placeret i den europæiske dommer-gruppe.

Fakta:

Nationalitet: Belgien
Født: 01-07-1966
Sideerhverv: PR manager
International siden: 1998

Frank de Bleeckere var selv fodboldspiller som ung, men han måtte dog hurtigt stoppe karrieren, da han som blot 18-årig blev skadet. Han begyndte senere på at uddanne sig som dommer, og i 1998 begyndte hans internationale karriere som fodbolddommer. Allerede det efterfølgende år blev han kåret som Belgiens bedste dommer. Denne titel erobrede han år efter år frem til 2003.

Frank de Bleeckere lagde ud med at dømme de to europæiske turneringer, UEFA Cup og Champions League, i 2002. Her dømte han blandt andet tre kampe i Champions League-regi, heriblandt FC Københavns kvalifikationskamp mod Torpedo Kutaisi. Samme år fik han også dømt en af UEFA Cup-semfinalerne mellem Celtic og Boavista FC.

Året 2003 var Bleeckere med til at dømme under VM-slutrunden for U-20, derimellem semifinalen mellem Spanien og Colombia. Derudover varetog belgieren sig et job under EM-kvalifikationen også. Samme år var De Bleeckere dog med til at dømme endnu et dansk hold. Denne gang var det Brøndby, der stod overfor FC Barcelona. Den næstfølgende sæson bød på mere Champions League, hvor han udover nogle puljekampe også dømte kvartfinalen mellem Liverpool og Juventus.

I 2006 fik han dog lov at være med til at dømme der, hvor fuglene synger højest, da der blev afholdt VM i Tyskland. Den 43-årige belgier fik udover to gruppekampe også en kvartfinale mellem Italien og Ukraine på CV’et. Også i de efterfølgende sæsoner påtog han en stor rolle, da han stod klar med fløjten i Champions League. Her fik han en masse kampe, hvor storhold som Chelsea, Barcelona, Manchester United, Bayern Munchen, Real Madrid og AC Milan var repræsenteret i de forskellige kampe. Kampen med størst betydning var dog nok en af semifinalerne mellem AC Milan og Manchester United.

I denne sæson har Frank de Bleeckere igen været en vigtig del af dommerstaben hos FIFA, da han i Champions League,har dømt seks kampe, blandt andet den sidste semifinalekamp mellem FC Barcelona og Inter. Udover dette har belgieren dog også fået noget andet at glæde sig over, da hans egne udviklede fodboldsko, specielt til dommere, sidste år blev taget i brug i Belgiens øverste ligaer.

Som om ikke glæden var gået i stå, da belgieren igen kunne hæve hænderne i vejret, og gøre sig klar til VM, hvor han blandt 28 andre dommer er blevet udvalgt.

Skriv en kommentar