VM-holdanalyse 2014: Frankrig

0

Frankrig deltager ved VM 2014 i gruppe E, hvor de skal op imod Schweiz, Ecuador samt Honduras. VM-guide.dk har analyseret Frankrig her.

Fakta:

Fulde navn: Frankrig
Hovedstad: Paris
National-stadion: Stade de France (81.338 tilskuere)
Antal indbyggere: 65.821.885
Øgenavn til landsholdet: Les Bleus (de blå)
Placering på verdensranglisten: 19
Flest landskampe: Lilian Thuram (142 kampe)
Flest mål: Thierry Henry (51 mål)
Største sejr: Frankrig - Azerbaijan: 10-0 (6. september, 1995)
Største nederlag: Danmark - Frankrig: 17-1 (22. oktober, 1908)

Frankrigs største resultater:

Confederations Cup:
Vinder i 2001 og 2003.

EM:
Vinder i 1984 og 2000.

VM:
1930: Gruppespil
1934: Gruppespil
1938: Kvartfinale
1954: Gruppespil
1958: Tredjeplads
1966: Gruppespil
1978: Gruppespil
1982: Fjerdeplads
1986: Tredjeplads
1998: Vinder
2002: Gruppespil
2006: Andenplads
2010: Gruppespil

Frankrigs VM-erfaring:

Frankrig deltager ved VM for 15. gang, og har da også formået at hive en enkelt VM-triumf i land, hvilket skete i 1998 på hjemmebane.

Udover det er det blevet til flere tredjepladser, men ved den seneste slutrunde i Sydafrika skuffede franskmændene ved at ryge ud i gruppespillet.

Frankrigs vej til VM 2014:

Frankrig måtte ud i play-off-kampe mod Ukraine for at sikre sig en billet til VM.

Inden da havde de været i kvalifikationspulje med Spanien, Finland, Georgien og Hviderusland. Det blev ikke en dans på roser for Frankrig, der undervejs i kvalifikationen tabte til Spanien, men også spillede uafgjort på udebane mod Georgien, og da den anden kamp mod Spanien endte uafgjort endte franskmændene på andenpladsen i gruppen.

Derfor endte de med at møde Ukraine i play-off-kampene. Her vandt Ukraine det første opgør med 2-0 i Kiev, men hjemme på Stade de France satte Frankrig trumf på.

På to mål af Sakho og et af Benzema vandt Frankrig 3-0 over ukrainerne, og blev dermed klar til VM-slutrunden.

Frankrigs landstræner:

Navn: Didier Deschamps
Født: 15. oktober, 1968
Nationalitet: Frankrig
Landstræner siden: 2012
Træner-karriere: Monaco, Juventus, Marseille, Frankrig.

Portræt:

De fleste husker nok Deschamps som aktiv spiller, hvor han specielt huskes for sin tid i Marseille og Juventus. De to klubber har også fået stor betydning for hans trænerkarriere, der startede i 2001 i Monaco.

Her førte Deschamps Monaco frem til Liga Cup-trofæet i 2003, hvor han Monaco også endte som nummer to i ligaen. I den efterfølgende sæson blev Monaco nummer to i Champions League, efter et finalenederlag til Porto.

I sæsonen 2005-05 fik Monaco en dårlig start, og derfor valgte parterne at gå hvert til sit i slutningen af september 2005.

Juli 2006 bød imidlertid på en ansættelse hos Juventus for Didier Deschamps, der skulle fører "den gamle dame' op i Serie A igen efter matchfixing-skandalen.

Det var dog et kort ægteskab med Juventus, da de afbrød samarbejdet i 2007, efter ledelsen og Deschamps havde problemer.

Efterfølgende holdt Didier Deschamps et par års pause fra trænergerningen, inden han blev ansat i Marseille i sommeren 2009.

Her fik Deschamps hurtig succes, da han i sin første sæson i klubben sikrede klubben deres første mesterskab i 18 år. I sæsonen efter blev det til en andenplads, inden de floppede i sæsonen efter med en skuffende tiendeplads.

Som følge af det blev Deschamps kontrakt ikke forlænget, og han blev i stedet ansat som fransk landstræner, og her startede han altså med via play-off-kampe mod Ukraine at føre Frankrig frem til VM-slutrunden.

Analyse af Frankrigs VM-trup:

Den franske trup er brølestærk. På trods af de har undladt en stjernespiller som Samir Nasri oser den langt væk af klasse. Skal man pege på et svagt punkt, er det en i landsholdssammenhæng urutineret midtbane.

Målmænd:

Kaptajn Hugo Lloris fra Tottenham er den fortrukkende keeper i målet, og i ham er Frankrig også godt dækket ind på den vitale position.

Forsvaret:

Her har Frankrig en stærk kæde med Evra, Sagna og Sakho. Skal man pege på et lille svagt punkt, bliver det makkeren til Sakho. Når Frankrig skal op mod topnationer, er en spiller som Koscielny ikke god nok.

Midtbanen:

Den franske midtbane ser heller ikke helt solid ud. Franck Ribery misser VM, efter at han ikke blev sin skade kvit, og derudover ser de øvrige spillere på midtbanen forholdsvist urutinerede ud. Det bliver i hvert fald spændende at følge, hvordan en spiller som Paul Pogba kommer til at gøre det.

Angrebet:

I angrebet har Frankrig endnu en stjerne i Karim Benzema, og svigter han, så er der også kompetent backup i Arsenals Oliver Giourd, der har spillet en flot sæson for London-klubben.

Frankrigs endelige VM 2014-trup:

Målmænd:

Hugo Lloris (Tottenham)
Mickael Landreau (Bastia)
Stephane Ruffier (Saint-Etienne)

Forsvaret:

Patrice Evra (Manchester United)
Lucas Digne (Paris Saint-Germain)
Mathieu Debuchy (Newcastle)
Bacary Sagna (Arsenal)
Raphael Varane (Real Madrid)
Eliaquim Mangala (Porto)
Laurent Koscielny (Arsenal)
Mamadou Sakho (Liverpool)

Midtbanen:

Yohan Cabaye (Paris Saint-Germain)
Clement Grenier (Lyon)
Rio Antonio Mavuba (Lille)
Paul Pogba (Juventus)
Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain)
Mathieu Valbuena (Marseille)
Moussa Sissoko (Newcastle)
Morgan Schneiderlin (Southampton)

Angrebet:

Karim Benzema (Real Madrid)
Loic Remy (Newcastle)
Antoine Griezmann (Real Sociedad)
Olivier Giroud (Arsenal)

Truppen er opdateret den 7. juni 2014.

Skriv en kommentar