Analyse: Gruppe D – Hård test i en gruppe af mestre

0

VM-guide.dk har analyseret gruppe D, hvor vi finder Italien, England, Uruguay og Costa Rica. Bliv klogere på gruppen og se programmet her.

De to første bolde, der blev trukket til Gruppe D, indeholdt intet mindre end en kontinental mester og en nummer to, og gruppen så derfor allerede på det tidspunkt ud til at blive interessant.

Uruguay og Italien kunne se på, da en tredje tidligere VM-vinder blev tilføjet til gruppen i form af England, efterfulgt af Costa Rica, der fuldendte en pulje, som er svær at forudsige.

Nationerne i denne gruppe D er til sammen blevet indgraveret i VM-trofæet som vindere syv gange, og der er dermed lagt op til en række interessante opgør.

Holdene

Med Uruguay som forsvarende Copa America-mestre og Italien med deres andenplads ved EM 2012, må de to nationer være favoritter til at gå videre fra gruppespillet.

Men England gik ubesejret gennem kvalifikationen til VM, så de kan bestemt heller ikke udelukkes. Costa Rica er gruppens outsider, men de øvrige hold skal ikke tage for let på opgaven.

Hold øje med

Uruguay: Luis Suarez, Edinson Cavani og Diego Forlan
Costa Rica: Joel Campbell og Brian Ruiz
England: Wayne Rooney, Daniel Sturridge og Jack Wilshere
Italien: Claudio Marchisio, Giuseppe Rossi og Mario Balotelli

Gruppens udvalgte kamp

Italien - Uruguay

De to mandskaber stod over for hinanden ved Confederations Cup 2013 i kampen om tredjepladsen. Italien slap afsted med sejren efter en spændende kamp, der måtte afgøres i straffesparkskonkurrence.

Opgøret ved VM skal spilles godt et år efter og finder sted på den sidste spilledag i gruppe D. Der er derfor stor chance for, at kampen bliver afgørende for, hvem der går videre i turneringen. Hvis de disker op med bare en halv så god kamp som i Salvador i 2013, så er der noget at se frem til.

Et tilbageblik

Uruguay 4-2 England, 26. juni 1954, St. Jakob, Schweiz

Det er tæt på at være 60 års jubilæet for disse to nationers første opgør nogensinde, når de står over for hinanden i Sao Paulo her i 2014. Hele seks mål blev det til i kvartfinalen ved VM-slutrunden i Schweiz i 1954.

Sydamerikanerne var forsvarende verdensmestre på vej mod deres tredje semifinale i tre forsøg, men England var ikke en nem modstander.

Indtil denne kamp havde Uruguay ikke lukket mål ind, men det lavede Nat Lofthouse og Tom Finney om på, da de begge fandt vejen til netmaskerne, men det var ikke nok til at stoppe de sydamerikanske kæmper.

Vidste du?

Costa Rica stod bag et fantastisk comeback i deres sidste gruppekamp ved VM 1990 i Italien.

De var bagud mod Sverige, men med to mål sikrede de sig sejren og tog gruppens andenplads efter gruppevinderne Brasilien.

Roger Flores og Hernan Medford, som også var med i Korea/Japan i 2002, stod bag de to altafgørende scoringer.

Statistik

4 – De første fire VM-vindere i historien findes i denne slutrundes gruppe D.

Uruguay vandt det første verdensmesterskab i 1930, hvor de også var værter, og de gentog bedriften to årtier senere i 1950.

Italien vandt også deres første titel som værter i 1934 og tog titlen igen i 1938.

Kampprogrammet - Gruppe D:

Dato:Tid:Hjemmehold:-Udehold:Spilles på:Vises på:
14. juni21:00Uruguay-Costa RicaEstádio Castelão, FortalezaDR1
14. juni24:00England-ItalienArena Pernambuco, RecifeTV 2
19. juni21:00Uruguay-EnglandArena Corinthians, São PauloDR1
20. juni18:00Italien-Costa RicaArena Pernambuco, RecifeDR1
24. juni18:00Italien-UruguayArena das Dunas, NatalDR1 eller DR3
24. juni18:00Costa Rica-EnglandEstádio Mineirão, Belo HorizonteDR1 eller DR3

Gruppe D - Læs også følgende artikler:

Holdanalyser: Italien | England | Uruguay | Costa Rica |

VM-trupper: Italiens VM-trup | Englands VM-trup | Uruguays VM-trup | Costa Ricas VM-trup |

Skriv en kommentar