Danmark færdige ved VM efter straffesparkskonkurrence

0

Danmark er færdige ved VM efter et nederlag på 3-2 i straffesparkskonkurrence mod Kroatien. Den ordinære kamp endte 1-1.

Kroatien og Danmark skulle her til aften mødes i ottendedelsfinalen ved VM, hvor vinderen kunne se frem til en kvartfinale imod Rusland.

Danmark fik en drømmestart og kom allerede i front efter et minut, da et langt indkast endte for fødderne af Mathias Zanka Jørgensen, som fandt vej til netmaskerne efter dårligt målmandsspil af Danijel Subasic.

Desværre holdt føringen kun to minutter. Efter et kroatisk indlæg blev Andreas Christensen ramt i hovedet, da bolden blev forsøgt clearet. I stedet endte den for fødderne af Mario Mandzukic, som sendte den i nettet til 1-1.

I minutterne efter udligningen blev Danmark presset tilbage, og selvom kroaterne ikke skabte så meget, var det nok de færreste danskere, som var trygge var det kroatiske spilovertag.

Efter 26 minutters spil viste de rød-hvide tænder for første gang siden føringsmålet, da bolden endte fine kombinationer endte hos Martin Braithwaite, som dog måtte se Subasic redde afslutningen.

Syv minutter før pausen var kroaterne så for alvor tæt på, da Luka Modric slog et frispark ind i panden på Dejan Lovren, som headede bolden snert forbi den ene opstander.

Tættere på kom hverken Kroatien eller Danmark i første halvleg, og derfor kunne de to mandskaber gå til pause med 1-1.

Danskerne kom langt bedre med fra anden halvlegs start, og en scoring til de rød-hvide lå og lurede. Flere gange var vi nærgående, men den afgørende skarphed manglede.

Som halvlegen skred frem, kom kroaterne bedre med, men de formåede kun sjældent at true det danske mål, og når det endelig skete, var Kasper Schmeichel sikkerheden selv.

Det sluttede 1-1, hvorfor der ventede to gange 15 minutters forlænget spilletid.

Også i den forlængede spilletid var Danmark bedst. Kroaterne virkede trætte, men efter en stor dansk fejl kom de pludselig yderst tæt på en føring.

Indskiftede Michael Krohn-Dehli missede en tæmning, og så blev Andrej Kramaric med det samme sendt alene med Schmeichel.

Kramaric tørrede Schmeichel, og den kroatiske angriber skulle egentlig blot trille bolden i det tomme net, da Zanka fældede Kramaric. Dermed straffespark til Kroatien.

Men fra 11-meterpletten vandt Schmeichel duellen med Luka Modric, og da der ikke blev scoret i de sidste minutter, måtte de to mandskaber ud i straffesparkskonkurrence.

Her viste kroaterne sig stærkest og vandt straffesparkskonkurrencen med 3-2. Derfor er Danmark færdig ved VM, mens Kroatien er klar til kvartfinalen mod Rusland.

Skriv en kommentar