Kroatien klar til semifinalen efter ny straffesparkssejr

Kroatien klar til semifinalen efter ny straffesparkssejr

0

Efter et stort drama er Kroatien klar til VM-semifinalen, da de i straffesparkskonkurrence slog Rusland som er færdige ved VM.

Her til aften gjaldt det VM's sidste kvartfinale, da Rusland skulle møde Kroatien.

Efter en chancefattig åbning på kampen tog Rusland føringen efter den halve time på en sand perle af Denis Cheryshev.

Den russiske midtbanespiller modtog bolden fra Artem Dzuyba et par meter udenfor det kroatiske felt, og uden at tøve smadrede Cheryshev bolden i nettet til 1-0.

Cirka ti minutter efter føringsmålet slog Kroatien til i den anden ende, da Mario Mandzukic kom fri på venstrekanten. Han slog bolden ind i feltet, hvor Andrej Kramaric kom løbende og headede udligningen i kassen.

Dermed var stillingen 1-1 efter de første 45 minutter.

Kort før kampuret havde rundet en time, burde kroaterne havde snuppet føringen. Rusland fik i to omgange ikke clearet bolden ordentligt i eget felt.

I stedet havnede bolden hos en helt fri Ivan Perisic, som tog sig god tid, inden han fyrede bolden mod mål. Men den kroatiske offensivspiller måtte se indersiden af stolpen stå i vejen.

Kroatien pressede på i størstedelen af anden halvleg, og det trak i flere situationer op til en scoring til Balkan-nationen.

Men den kom ikke, og da heller ikke Rusland fik scoret, måtte de to nationer derfor ud i to gange 15 minutters forlænget spilletid.

Begge mandskaber virkede trætte, men efter ti minutters spil af den forlængede spilletids første halvleg kom Kroatien i front.

Et hjørnespark fra Luka Modric ramte pandebrasken på Domagoj Vida, som fra lang afstand headede bolden i netmaskerne til kroatisk 2-1-føring.

Efter scoringen fik russerne lagt et fint pres på Kroatien, og seks minutter før at de 120 minutter var gået, kom udligningen såmænd.

Et frispark fra indskiftede Alan Dzagoev lå perfekt til Mario Fernandes, som steg til vejrs og headede 2-2-scoringen i kassen.

Selvom begge mandskaber jagtede sejren i slutminutterne, kom den afgørende scoring ikke, og derfor skulle der en straffesparkskonkurrence til for at finde den sidste semifinalist.

I forsøgene fra 11-meterpletten viste Kroatien sig - ligesom i opgøret mod Danmark - som det stærkeste mandskab. De scorede på fire af deres forsøg, mens russerne kun fik sendt tre i nettet.

Derfor er VM-værterne fra Rusland færdige ved VM, mens Kroatien nu kan se frem til en semifinale imod England.

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

Skriv en kommentar