Frankrig ekspederede Peru ud af VM

0

Frankrig er videre til 1/8-finalerne efter en 1-0 sejr over Peru, som til gengæld er færdige ved VM. Kylian Mbappé scorede kampens enlige mål.

Frankrig skulle i dagens klokken 17-kamp møde Peru, hvor en sejr til franskmændene ville betyde, at de var ottendedelsfinaleklar, mens det ligeledes ville sende Peru ud af VM-slutrunden.

14 minutter skulle der gå, før de franske favoritter første gang var nærgående. Antoine Griezmann slog et hjørnespark ind i panden på Raphael Varane, men hans hovedstød røg forbi den ene opstander.

Minuttet efter blev der slået en lang bold frem på Olivier Giroud, der havde fået chancen fra start. Han headede bolden ned for fødderne af Griezmann, som trykkede af. Perus keeper Pedro Gallese fik dog pareret.

Efter den halve time viste Peru også tænder. Og faktisk burde deres angrebsstjerne Paolo Guerrero have bragt dem i front, da han kom fri fra Samuel Umtiti, men Hugo Lloris fik reddet franskmændene.

Det blev dyrt for peruviaerne, for få minutter senere kom Frankrig i front, efter at Paul Pogba have erobret bolden på sydamerikanernes banehalvdel.

Manchester United-profilen spillede prompte Giroud fri. Hans afslutning blev blokeret af en peruviansk forsvarer og røg i en bue over Gallese. Herefter var det nemt for Kylian Mbappé at sende bolden i det tomme mål til 1-0.

Få minutter før pausen havde Frankrig alletiders chance for at øge til 2-0, da bolden efter et mønsterangreb endte hos venstrebacken Lucas Hernandez, som dog i to omgange ikke fik scoret.

Frankrig førte fortjent 1-0 efter de første 45 minutter.

Peru skulle på jagt i anden halvleg, og allerede efter fem minutters spil var de yderst tæt på, da Pedro Aquino fra lang afstand hamrede bolden på overliggeren.

Og generelt spillede peruvianerne ganske fint i anden halvleg, hvor det flere gange trak op til en udligning. Men ligesom i kampen mod Danmark manglende den afgørende skarphed.

Heller ikke franskmændene formåede at få scoret yderligere, og derfor endte opgøret 1-0 til Frankrig på Kylian Mbappés scoring i første halvleg.

Resultatet betyder, at Frankrig allerede efter to kampe har kvalificeret sig videre til næste runde. Til gengæld må Peru sande, at de er færdige ved VM.

Skriv en kommentar