Analyse: Gruppe A - Pres på rustne russere

Analyse: Gruppe A – Pres på rustne russere

0

VM-guide.dk har analyseret gruppe A, hvor vi finder Rusland, Saudi-Arabien, Egypten samt Uruguay. Bliv klogere på gruppen og se programmet her.

Det tyder på, at Gruppe A bliver rigtig tæt, og at alle fire mandskaber kan tage point fra hinanden. Man kan godt argumentere for, det er VM’s svageste gruppe, selvom Uruguay så sent som ved VM i 2010 kom på fjerdepladsen.

Holdene

Der var stor glæde i den russiske lejr, da VM-lodtrækningen var foretaget. Værterne kom nemlig i en ganske overkommelig gruppe med Saudi-Arabien, Egypten og Uruguay.

Som sædvanlig til en stor slutrunde er det svært at spå om, hvor værterne står, da de to sidste år op til turneringen kun har budt på venskabskampe.

Og dog. For Rusland var værter for Confederations Cup, som sidste år løb af stablen. Her skuffede russerne fælt, hvilket de også gjorde ved både EM 2016 og VM for fire år siden i Brasilien.

Alligevel bør Rusland kunne spille sig videre fra gruppe A. Men det bliver ikke nemt. Der hviler et kolossalt pres på skuldrene af de russiske spillere, og allerede i åbningskampen skal de forsøge at nedbryde Saudi-Arabien, som formentlig vil gå defensivt til værks.

Uruguay er forhåndsfavoritter, hvilket i høj grad skyldes deres yderst giftige angrebsduo i Luis Suarez og Edinson Cavani. Sydamerikanerne har derudover også formået at spille sig videre fra gruppespillet ved både VM i 2010 og 2014.

Gruppens sidste nation, Egypten, har ikke været VM-klar siden 1990. De imponerede i kvalifikationen, og hvis Liverpools superstjerne Mohamed Salah rammer sit tårnhøje topniveau, er det heller ikke utænkeligt, at de kan avancere til ottendedelsfinalerne.

Hold øje med

Rusland: Fedor Smolov
Saudi-Arabien: Mohammad Al-Sahlawi
Egypten: Mohamed Salah
Uruguay: Luis Suarez

Gruppens udvalgte kamp

Rusland - Saudi-Arabien

VM-guide.dk har valgt åbningskampen mellem Rusland og Saudi-Arabien som gruppe A’s udvalgte kamp.

Det er et ekstremt vigtigt opgør for de russiske værter, som er pisket til at vinde for at få et godt afsæt til resten af turneringen. Kampen kan komme til at definere, om de krævende russiske fans vil vende sig mod holdet – eller om de i stedet vil bære nationens helte frem.

Et tilbageblik

Rusland 1-1 Uruguay, 25. maj 2012, Moskva

Umiddelbart før EM i 2012 varmede Rusland op til slutrunden i Polen og Ukraine med en venskabskamp mod Uruguay.

Opgøret sluttede 1-1, efter at Aleksandr Kerzhakov og Luis Suarez begge havde nettet i starten af anden halvleg.

Vidste du?

Saudi-Arabiens Mohammad Al-Sahlawi scorede hele 16 gange i VM-kvalifikationen, hvilket gjorde ham til delt topscorer sammen med Polens Robert Lewandowski og Ahmed Khalil fra De Forenede Arabiske Emirater.

Uruguay har vundet VM to gange. Det er dog en del år siden, at det er sket (1930 og 1950).

Mohamed Salah sikrede Egypten adgang til VM for første gang siden 1990, da han i næstsidste runde på dramatisk vis omsatte et straffespark imod Congo i det 94. minut.

Statistik

45 - Dette er alderen på Egyptens målmand Essam El-Hadary. Hvis han kommer på banen under VM til sommer, vil han være den ældste spiller, som har optrådt ved en VM-slutrunde.

Den nuværende rekordindehaver er Colombias keeper Faryd Mondragon, som ved VM 2014 i en alder af 43 år og tre dage blev indskiftet til de sidste minutter af sidste gruppekamp mod Japan, hvor førstepladsen og det videre avancement for længst var sikret.

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

Skriv en kommentar