Analyse: Gruppe D - Argentina og hård kamp om andenpladsen

Analyse: Gruppe D – Argentina og hård kamp om andenpladsen

0

Argentina med Lionel Messi i spidsen er favoritter i gruppe D, hvor de øvrige tre nationer fra Island, Kroatien og Nigeria dog også kan bide fra sig.

Der er lagt op til en ekstremt hård kamp om andenpladsen – hvis man altså går ud fra, at argentinerne vinder gruppen.

Både Island, Kroatien og Nigeria er stærke mandskaber, så det kan blive yderst tæt, og det er formentlig små marginaler, som afgør, hvem der sikrer sig videre avancement fra gruppe D.

Holdene

Argentina skuffede fælt i kvalifikationen til VM, hvor VM-pladsen først i sidste runde blev booket efter et hattrick af en storspillende Messi, som på egen hånd sikrede 3-1-sejren ude over Ecuador.

Det argentinske mandskab vader i offensive klassespillere, som huserer i nogle af verdens største klubber. Der bliver ikke plads til alle i Rusland, hvorfor landstræner Jorge Sampaoli skal bruge foråret på at udvælge de mest formstærke spillere.

Uanset hvilke spillere, som Sampaoli tager med til sommer, er Argentina store favoritter til at vinde gruppe D, hvilket også er vigtigt, da en andenplads formentlig vil betyde et møde med de skræmmende franskmænd i ottendedelsfinalen.

Kroatien havde også en ganske svingende VM-kvalifikation. Ikke desto mindre er kroaterne formentlig det mandskab, der har størst chancer for at udfordre argentinerne i gruppe D.

Med et hav af dygtige midtbanespillere kan Balkan-drengene spille op imod de allerbedste, når de rammer topniveauet. Desværre er de fleste slutrunder i nyere tid endt med svigtende resultater.

Island er for første gang nogensinde VM-klar, men de bevidste ved EM for to år siden, at man aldrig må undervurdere dem. Sejren over England i ottendedelsfinalen gav i dén grad genlyd.

De får en ilddåb til sommer, når Messi og resten af det argentinske mandskab venter i første opgør. Slipper islændingene godt fra denne kamp, kan videre avancement bestemt ikke afvises.

Videre avancement kan heller ikke afvises for Nigeria, som møder op til VM 2018 med en spændende offensiv og et rigtig ungt mandskab.

Hold øje med

Argentina: Lionel Messi
Island: Gylfi Sigurdsson
Kroatien: Luka Modric
Nigeria: John Obi Mikel

Gruppens udvalgte kamp

Island-Kroatien

I sidste runde i gruppe D mødes Island og Kroatien på Rostov Arena. Det kan blive et opgør, som afgør, hvem der går videre til ottendedelsfinalerne som toer i gruppen.

VM-guide.dk vurderer, at Argentina vinder gruppe D, mens Nigeria ender nederst, hvorfor mødet mellem de to europæiske nationer altså kan blive afgørende for, hvem der skal videre til knockout-fasen.
Ydermere er opgøret interessant, da de to nationer tørnede sammen i VM-kvalifikationen, hvor det blev til en sejr til hvert mandskab.

Island vandt dog en smule overraskende gruppen foran Kroatien, hvilket betyder, at kroaterne formentlig møder hævntørstige op til opgøret d. 26. juni.

Et tilbageblik

Nigeria 2-3 Argentina, d. 25. juni 2014, Porto Alegre

Ved sidste VM-slutrunde mødtes Argentina og Nigeria i gruppespillet i sidste runde, ligesom de også skal til sommer i Rusland.

Argentina var på forhånd sikre på at gå videre til ottendedelsfinalerne, hvilket dog ikke forhindrede sydamerikanerne i at vinde 3-2 efter to mål af Messi. Trods nederlaget gik Nigeria også videre fra gruppe F.

Vidste du?

Kroatien og Island har været placeret i samme VM-kvalifikationsgruppe tre ud af de sidste fire gange, hvor der er blevet spillet om at komme med til VM (2006, 2014 og 2018).

Kun én gang tidligere har Island og Nigeria mødt hinanden. Det skete i 1981, hvor islændingene vandt 3-0 i en venskabskamp.

Når første runde i gruppe D sparkes i gang d. 16. juni, bliver det med to historiske opgør. Det er nemlig første gang nogensinde, at Argentina-Island og Kroatien-Nigeria tørner sammen.

Statistik

4 - Det er antallet af gange, Argentina og Nigeria har mødt hinanden i et VM-gruppespil. Alle fire opgør er endt med snævre argentinske sejre (2-1 i 1994, 1-0 i 2002, 1-0 i 2010 og 3-2 i 2014).

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

Skriv en kommentar