Analyse: Gruppe G - England møder stjernespækkede Belgien

Analyse: Gruppe G – England møder stjernespækkede Belgien

0

VM-guide.dk har analyseret gruppe G, der repræsenteres af England, Belgien, Tunesien og Panama. Bliv klogere på programmet og gruppen her.

Gruppe G er en af de grupper, hvor den største tvivl beror på, hvem der tager første- og andenpladsen. Styrkeforholdene mellem England og Belgien vil blive testet, mens Tunesien og Panama virkelig får sin sag for, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at avancere fra gruppen.

Holdene

England er verdenskendte for at være en fodboldgal nation, og der hviler til hver slutrunde et stort forventningspres på holdet og træneren. Til VM i Rusland skal landstræner Gareth Southgate have konverteret den klasse, som England viste i kvalifikationen, med til Rusland.

England medbringer profiler i alle kæder, der ikke er ubekendt med turneringer og det dertilhørende pres. Særligt Harry Kane er en af Englands store stjerne, og han kan kategoriseres som værende en af de nuværende bedste angribere i verden.

Belgien var sublime i kvalifikationsspillet til VM 2018. De bragede igennem deres gruppe og trumfede alt og alle. Da Belgiens egen klubliga ikke er blandt de mest lukrative i Europa, er deres stjernespillere spredt ud over de største klubber i Europa.

Spiller for spiller bør Belgien anses for at være en af verdens bedste fodboldhold, men en af deres største udfordringer har været at få deres stjerner til at fungere under samme flag.

Tunesien er ikke den første nation, der tænkes på, når det drejer sig om fodbold. Dog er Tunesien tilbage efter 12 års fravær fra VM. Tunesien vandt deres gruppe i den afrikanske kvalifikation til VM, hvor de spillede imod hold som DR Congo, Libyen og Guinea.

Hvis Tunesien skal gøre sig håb om at overraske til VM 2018, vil det kræve en kollektiv indsats, der måske kan lamme gruppens to store nationer England og Belgien. Deres stjerne Youssef Msakni er et relativt ukendt navn i fodboldverden, men for tuneserne er han en af de bærende kræfter på landsholdet.

Panama debuterer ved verdensmesterskaberne, når de spiller første kamp i Rusland 2018. Denne spansktalende nation formåede med to minutter igen at score et kontroversielt mål og slå Costa Rica i kvalifikationen til VM.

Samtidig var Panama afhængige af, at Trinidad & Tobago var i stand til at slå USA, hvilket ligeledes lykkedes. De kunne derfor kravle op på tredjepladsen i gruppen og kvalificere sig direkte med intet mindre end en målscore på -1.

Hold øje med

England: Dele Alli
Belgien: Eden Hazard
Tunesien: Youssef Msakni
Panama: Blas Perez

Gruppens udvalgte kamp

England - Belgien

VM-guide.dk har valgt kampen mellem England og Belgien som gruppe G’s udvalgte kamp.

Denne kamp kan ikke blive andet end spektakulær for den gængse fodboldelsker. Dette bliver muligvis kampen, der skal afgøre, hvem der vinder gruppe G.

Kampen vil danne ramme om store navne i aktion - som eksempelvis Eden Hazard, Thibaut Courtous, Dele Alli og Harry Kane. Begge hold vil være sultne for at vise deres værd, og denne kamp giver garanti for god underholdning.

Et tilbageblik

England 2-0 Tunesien, 15. juni 1998, Marseille

Ved VM i Frankrig i 1998 var England og Tunesien – ligesom ved dette års slutrunde i Rusland – placeret i gruppe G. Og ligesom i år mødtes de også i første gruppekamp for 20 år siden.

Ved den lejlighed vandt englænderne sikkert 2-0 og avancerede i øvrigt senere til ottendedelsfinalen, der blev endestationen. Til gengæld endte tuneserne nederst i gruppen med kun et enkelt point.

Vidste du?

Alle spillere på det engelske landshold spiller til dagligt i de engelske fodboldrækker. Dette er bemærkelsesværdigt, da de besidder så mange prominente navne. Dette bevidner, at englænderne også tror på filosofien om, at fysisk fodbold er engelsk fodbold.

Belgiske Romelu Lukaku fik sin første professionelle optræden, da han var 16. På dette tidspunkt gik han stadigvæk i skole. Han er en af fem spillere, der har formået at score 50 mål i den engelske Premier League før sin 23. fødselsdag.

Derudover holder han topscorerrekorden på det belgiske landshold med 31. mål, hvorfor denne vidunderdreng er i stand til at skræmme enhver modstander.
Den tunesiske landstræner Nabil Maâloul meddelte sin opsigelse som tunesisk landstræner efter at have tabt til Kap Verde 2-0 d. 7. september 2013.

Efter nederlaget til Kap Verde var Tunesien slået ud af VM-kvalifikationen og kunne ikke længere indløse en billet til VM i Brasilien 2014. I 2017 vendte Maâloul tilbage som tunesisk landtræner, og denne gang lykkedes det ham at bringe sin nation til VM 2018.

Normalt plejer nationerne at holde festdag oven på et verdensmesterskab. Panama valgte at gøre det anderledes. Efter at have kvalificeret sig til VM for første gang nogensinde offentliggjorde Panamas præsident, at dagen derpå var en offentlig helligdag.

Således kunne befolkningen fejre den historiske begivenhed. Spændende må det være, hvis Panama går hen og vinder VM for at se, hvad befolkningen så skal belønnes med.

Statistik

8,1 - Dette er antallet af sekunder Christian Benteke skulle bruge på at score kampens første mål, da Belgien mødte Gibraltar i oktober 2016 som en del af VM-kvalifikationen. Dette er det hurtigste mål scoret i forbindelse med VM, men også på det belgiske landshold nogensinde.

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

Skriv en kommentar