Analyse: Gruppe B - Sværvægtere mødes

Analyse: Gruppe B – Sværvægtere mødes

0

VM-guide.dk har analyseret gruppe B, der repræsenteres af Spanien, Portugal, Marokko og Iran. Bliv klogere på programmet og gruppen her.

Der hersker ingen tvivl om, at der er store forventninger i spil til denne gruppe. Da gruppen huser to af Europas fodboldmæssige stormagter, Spanien og Portugal, forventes det også, at gruppevinderen skal findes blandt disse to. Portugal viste allerede kvaliteten tilbage i 2016, da de vandt EM.

Holdene

Det er svært at spå om, hvem der vil være favoritterne til at vinde gruppe B. Ved VM i 2014 skuffede Spanien stort, da de skulle forsvare VM-titlen fra 2010. De var allerede dømt ude efter de første to gruppekampe og måtte forlade turneringen tidligt. Dette var til stor overraskelse for alle. Spanien råder over nogle af de største spillere i verden, hvorfor det forventes, at de har noget at revanchere.

Portugal derimod har virkelig vist deres indtog på den helt store scene ved at vinde EM, og der hersker ingen tvivl om, at de må have troen på, at de kan nå helt til toppen og løfte VM-trofæet til sommer. En ting er helt sikkert: på trods af, at holdet ikke har lige så mange store internationale stjerner som Spanien, besidder de et kollektiv, der er i stand til at gå hele vejen.

På FIFA-verdensranglistens nummer 40 finder vi Marokko. Sidst de var at finde til VM, var tilbage i 1998.

På trods af, at det ved første øjekast ikke forventes, at de vil skabe overraskelsen mod de europæiske tophold, skal Marokko ikke undervurderes. Marokko sikrede sig adgang til VM i Rusland 2018 ved at vinde gruppe C i den afrikanske kvalifikation. Her lykkedes det dem bl.a. at vinde 2-0 over Elfenbenskysten i en altafgørende gruppefinale. Holdets store stjerne, Mehdi Benatia, får sin sag for, når forsvaret skal holde trit med de allerstørste.

Sidste nation i gruppen er Iran. Disse forsvarseksperter leverede en kvalifikation, der var noget nær eksemplarisk. Iran sikrede sig en plads til VM i Rusland 2018 som det andet hold efter at have vundet deres kvalifikationsgruppe over hold som Sydkorea. De lukkede kun sølle to mål ind i ti kampe, hvorfor det bliver interessant at følge, om denne forsvarsmur kan dæmme op for hold af højeste kaliber.

I den anden ende af banen vil iranerne sætte deres lid til angrebstalentet Sardar Azmoun. I alderen 23 år har han allerede fået stjernestatus på det iranske landshold, da han i VM-kvalifikationens gruppespil scorede otte mål.

Hold øje med

Spanien: David de Gea
Portugal: Cristiano Ronaldo
Marokko: Mehdi Benatia
Iran: Sardar Azmoun

Gruppens udvalgte kamp

Portugal - Spanien

VM-guide.dk har valgt kampen mellem Portugal og Spanien som gruppe B’s udvalgte kamp.

Dette naboopgør kan meget vel gå hen og blive den kamp, der afgør gruppevinderen af gruppe B. Af dette opgør kan man forvente at se international fodbold i topklasse, hvor af portugiserne har et europamesterskab i bagagen, imens Spanien ønsker at vise de kvaliteter, verden forventer, de besidder.

Et tilbageblik

Australien 0-3 Spanien, 23. juni 2014, Curitiba

Under VM i Brasilien i 2014 skulle Spanien spille deres sidste gruppekamp mod Australien. På dette tidspunkt var Spanien allerede ude af turneringen, da de havde tabt de foregående to gruppekampe.

Det var for Spanien en betydningsløs kamp, men alligevel var det først i denne kamp, man så de kvaliteter, holdet besad. Det lykkedes dem at vinde kampen overlegent på mål af David Villa, Fernando Torres og Juan Mata, hvilket førte til slutresultatet 3-0.

Vidste du?

Irans portugisiske landstræner Carlos Queiroz førte Portugal til VM i 2010. I 2014 førte han også Iran til VM i Brasilien. Til dette års VM får han nu muligheden for igen at repræsentere Iran til VM, hvor det formodes, at han ser frem til at møde sinde landsmænd fra Portugal.

Marokkos store stjerne Mehdi Benatia valgte i marts 2017 at trække sig fra landsholdet, da han grundet manglende spilletid ikke mente, at det var retfærdigt, at han skulle betræde en plads fra andre, som fortjente det. Dette ændrede sig dog, da han begyndte at spille regelmæssigt i den italienske storklub Juventus.

Spaniens nuværende landstræner Julen Lopetegui har tidligere været målmand hos de to spanske rivaler Real Madrid og FC Barcelona. Han slog dog aldrig igennem hos de to storklubber, hvorfor det bliver interessant at følge, om han i trænerrollen kan testamentere sit navn ved dette års VM i Rusland.

Det er femte gang i træk, at Portugal gæster VM i fodbold. Med deres EM-titel fra 2016 i ryggen betyder dette også, at der er pres på dem til dette VM. Dette kan yderligere gå hen og blive det sidste verdensmesterskab, hvor vi ser Cristiano Ronaldo. Skulle han være at finde i Portugals trup til VM i 2022, vil han have nået en alder af 37 år.

Statistik

0,78 mål pr. kamp – dette er det højeste gennemsnit af mål scoret af en iransk landsholdspiller gennem tiden. Denne fornemme titel indehaves af den 23-årige komet Sardar Azmoun, der vil være at finde i front hos Iran til dette års VM. Den spiller med det næstbedste gennemsnit af mål scoret pr. kamp er Masoud Boroumand, der repræsenterede Iran i perioden 1947-1958. Det er derfor ikke overraskende, at iranerne spår Azmoun en stor fremtid.

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

Skriv en kommentar