Målmandsdrop gav Holland en smal sejr

0

Japanerne spillede godt op med det hollandske stjerne-mandskab, men i anden halvleg leverede Japans keeper et stort drop, der sikrede Holland en 1-0-sejr.

Enten Holland eller Japan kunne med en sejr her til eftermiddag sikre sig et godt udgangspunkt forud for den sidste kamp i jagten på en ottendedelsfinale-billet.

Begge mandskaber stillede op med deres samme opstillinger som ved deres seneste VM-opgør, og allerede fra kampens start var det tydeligt, at begge mandskaber brugte noget tid at på se hinanden ordentligt an, før de spillede mere offensivt.

Holland var spildominerende, men japanerne fik også nogle sporadiske chancer, der sagtens kunne have ført til scoringer. De havde to gode hovedstødsforsøg, som dog ikke blev sendt i nettet hos hollænderne.

I anden halvleg var hollænderne tætte på at gentage scoringsscenariet fra Danmark-kampen, da Robin van Persie efter et minut brændte en stor chance tæt på mål.

Men efter 53 minutter kom den forløsende scoring for hollænderne, da Wesley Sneijder afsluttede et gode stykke udefra. Den japanske keeper Kawashima kastede sig tidligt i højre side, og det skulle vise sig at blive fatalt, idet skuddet sad mere centralt.

Derfor nåede Kawashima kun at få lidt af sin højre hånd på bolden, men det var ikke nok til at holde skuddet tilbage, og derved røg bolden ned i venstre side af målet til 1-0-føringen.

Japan kom nu endnu længere op på banen, hvor både Abe og Okubo havde nogle gode skudforsøg, og japanernes pasningsspil fungerede også fint.

Det blev understreget, da indskiftede Ibrahim Afellay efter nogle gode spilninger var alene med keeperen to gange, men han manglede skarphed i de to situationer.

Få sekunder inde i overtiden var Japans Okazaki tæt på at overliste Hollands målmand, men hans skud gik lige over målet.

Dermed endte det med en smal hollandsk sejr på 1-0, men hollænderne udviste langt fra prangende Totalfodbold, som de ellers tidligere har vist i VM-kvalifikationen.

Sejren betyder dog, at de nu er oppe på seks point i gruppe E, og derved er de så godt som sikre på at kunne indløse en billet til ottendedelsfinalerne.

Kampens spillere:

Holland - Wesley Sneijder: Sneijder var utroligt spilstyrende hos hollænderne, og han var stort set med i alle deres angreb, når bolden skulle føres frem. Ydermere var det ham, der udviste en flot sparketeknik, da han sendte Jabulani-bolden ind i nettet og dermed sikrede sit hold en vigtig sejr.

Japan - Yoshito Okubo: Japans angriber Okubo virkede utroligt opsat på at vise sine kvaliteter i dag. Specielt, efter at holdet kom bagud, var det ham, der tog initiativet og forsøgte sig med nogle langskud, der dog ikke sad indenfor målrammen, men han virkede generelt tændt på at sikre sit land point.

Skriv en kommentar