VM 2010-optakt: Holland – Danmark

0

Danmarks første styrkeprøve ved denne VM-slutrunde, skal stå mod Holland mandag klokken 13:30. Statistikken taler for et uafgjort resultat.

Når Holland mandag eftermiddag møder Danmark i Johannesburg, bliver det holdenes første opgør i gruppe E. Hollænderne var utroligt dominerende i deres vej til VM-slutrunden 2010.

De vandt samtlige af deres otte kampe, og kunne derfor avancere som den første europæiske nation, hvilket allerede skete den 6. juni 2009, altså over et år før den endelige slutrunde blev igangsat.

Danmark endte i en svær kvalifikationspulje, hvor man udover ærkerivalerne fra Sverige og gruppefavoritten Portugal også var i selskab med Albanien, Ungarn og Malta. Danskerne viste dog at man kommer langt med et godt kollektiv, og således vandt de både i Portugal, mens de også hentede to 1-0-sejre mod Sverige - og så var VM-billetten en realitet.

Alene på grund af hollændernes profilstærke mandskab, vælger man alligevel ikke, at betragte opgøret mod Danmark som en ren walkover, trods det manglende, sprudlende spil fra danskerne i deres seneste VM-testkampe mod først Australien og sidenhen Sydafrika.

"Vi har stor respekt for alle modstandere - også for Danmark. Vi vil ikke undervurdere Danmark på nogen måde. Det er to hold, der kender hinanden på alle leder og kanter. Jeg tror ikke, at vi har nogen hemmeligheder for hinanden," forklarede Hollands landstræner Bert van Marwijk ifølge Sporting Life, og uddybede:

"Det eneste, som har min interesse, er Hollands landshold. For to år siden mener jeg, at jeg sagde, at denne kamp - den første i VM-slutrunden - er den absolut vigtigste. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at vinde den."

I den danske VM-lejr har det helt store samtaleemne i de seneste mange dage været Nicklas Bendtners skadesforløb. Den hollandske landstræner er dog af den opfattelse, at landstræneren på den modsatte trænerbænk, Morten Olsen, bluffer omkring sit angrebs-es.

"Spiller Bendtner ikke? Nu må vi se. Jeg har på fornemmelsen, at han spiller," forklarede van Marvijk på Hollands pressemøde på Soccer City Stadium søndag.

Statikken taler for, at kampen mandag eftermiddag sagtens kan ende med pointdeling. Igennem de seneste seks indbyrdes møder, er fire af kampene nemlig endt uafgjort. Det seneste møde var i 2008 i Eindhoven, hvor Holland og Danmark spillede 1-1.

I alt har de mødt hinanden 27 gange, og det strækker sig helt tilbage til en venskabskamp i 1914. I disse 27 møder har Holland vundet elleve gange, Danmark seks gange, mens de resterende ti opgør altså er endt uafgjort.

En række af de danske profiler kender naturligvis de hollandske spillere rigtigt godt fra deres klubber - én af disse er Daniel Agger.

"Vi har set alle spillere, som vi står over for. Mange af spillerne kender vi i forvejen fra vores klubhold. Men vi forbereder os virkelig godt til hver kamp, og det har været det samme op til Holland-kampen," siger Agger ifølge Ritzau, mens han samtidig fremhæver landsholdet kendetegn.

"Det er, som det altid har været. Vi spiller som et hold og kæmper for hinanden. Det er vores kvalitet og det, vi står for. Vi vinder ikke fodboldkampe ved, at en spiller stikker ud og er helt forrygende."

Hold øje med:

Holland - Robin van Persie: Han er kommet rigtigt godt tilbage efter en længerevarende skadespeiode. I testkampene har han demonstreret, at hans sigtekorn er helt korrekt indstillet. Han kan blive en stor trussel for danskerne, hvis han får for meget plads.

Danmark - Nicklas Bendtner: Danskernes bedste offensive kort. Bendtner kan både skabe chancer på egen hånd, men samtidig kan han også foretage de løb, der splitter forsvaret og derefter ende i oplæggerens rolle, som han viste i det seneste møde mellem Holland og Danmark.

Seneste nyt om holdene:

Holland:

Den hollandske kantspiller, Arjen Robben, har døjet med en mindre skade, men han har arbejdet hårdt for at blive kampklar. Ifølge hans egen fysioterapeut er han klar, så det bliver op til landstræneren at træffe den endelige beslutning.

Udover Robben har hollænderne ikke haft nogle nævneværdige skader. Bert van Marwijk ventes, at stille i formationen 4-2-3-1.

Danmark:

Morten Olsen havde ikke positive meldinger på søndagens pressemøde i Soccer City, men mange stillede især spørgsmålstegn ved, om det blot var røgslør fra Olsens side. Han forklarede i alt fald at både midtbanespilleren Daniel Jensen og Jon Dahl Tomasson foruden Nicklas Bendtner var tvivlsomme. Derimod er både Thomas Sørensen, Simon Kjær og Thomas Kahlenberg meldt 100 % klar.

Samtidig afslørede Olsen, at den danske komet, Christian Eriksen, muligvis ville være inde fra start, og han kan meget vel afløse den halvskadede Jon Dahl. Han har imponeret landstræneren i en sådan grad, at Olsen altså er opsat på at benytte ham. Derudover spiller Eriksen til dagligt i hollandske Ajax Amsterdam med Dennis Rommedahl, så han har også et stort kendskab til den hollandske liga ligesom Jon Dahl Tomasson.

Forventede startopstillinger:

Holland:

Maarten Stekelenburg

Gregory van der Wiel - John Heitinga - Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst

Mark van Bommel - Nigel de Jong

Arjen Robben - Wesley Sneijder - Rafael van der Vaart

Robin van Persie

Danmark:

Thomas Sørensen

Lars Jacobsen - Simon Kjær - Daniel Agger - Patrick Mtiliga

Christian Poulsen - Christian Eriksen - Thomas Kahlenberg

Dennis Rommedahl - Nicklas Bendtner - Jesper Grønkjær

Kampen fløjtes i gang klokken 13:30, og den kan følges direkte på TV 2.

Skriv en kommentar