VM 2018-holdanalyse: Nigeria - Læs alt om Nigerias VM-trup

VM 2018-holdanalyse: Nigeria

0

Ved VM 2018 finder man Nigeria i gruppe D, hvor de skal op imod Argentina, Island og Kroatien. Læs mere om Nigerias historie, landstræner og VM 2018-trup her.

Fakta:

Fulde navn: Nigeria
Hovedstad: Abuja
National-stadion: Abuja Stadium (60.491 tilskuere)
Antal indbyggere: 186.187.937
Øgenavn til landsholdet: Super Eagles (super ørnene)
Placering på verdensranglisten: 52 (februar 2018)
Flest landskampe: Joseph Yobo & Vincent Enyeama (101 kampe)
Flest mål: Rashidi Yekini (37 mål)
Største sejr: Nigeria - Benin: 10-1 (28. november, 1959)
Største nederlag: Ghana - Nigeria: 7-0 (1. juni, 1955)

Nigerias største resultater:

Confederations Cup:
Fjerdeplads i 1995.

OL:
Vinder i 1996.

Africa Cup of Nations:
Vinder i 1980, 1994, 2013.

VM:
1/8-finale I 1994, 1998 og 2014

VM-historik:

1994: 1/8-finale
1998: 1/8-finale
2002: Gruppespil
2010: Gruppespil
2014: 1/8-finale

Nigerias VM-erfaring:

Det er sjette gang Nigeria deltager ved VM. De fik deres VM-debut i 1994 og har kun misset en enkelt VM-slutrunde siden.

Nigeria er efterhånden en af de mere anerkendte nationer fra Afrika, og de er også gået videre fra deres gruppe tre gange. Dog er Nigeria aldrig nået længere end 1/8-finalen ved VM.

Nigerias vej til VM 2018:

Nigeria trådte ind i anden kvalifikationsrunde i den afrikanske kvalifikationsturnering. Her mødte de Swaziland, og over to kampe gik Nigeria videre med samlet 2-0.

I tredje runde kom Nigeria på papiret i en svær gruppe. Her mødte de Algeriet, Cameroun og Zambia. Nigeria var dog meget overbevisende i den svære gruppe og kunne som det første hold fra Afrika kvalificere sig til VM.

Nigerias landstræner - Gernot Rohr:

Navn: Gernot Rohr
Født: 28 juni, 1953
Nationalitet: Tyskland
Landstræner siden: 2016
Trænerkarriere: Bordeaux, Creteil, Nice, Young Boys, Ajaccio, Etoile Sahel, Nantes, Gabon, Niger, Bukina Faso og Nigeria.

Portræt:

Efter en flot fodboldkarriere, der startede i Bayern München og sluttede i Bordeaux i 1989, blev Gernot Rohr også træner i Bordeaux. Her imponerede han ved at bringe klubben i UEFA Cup-finalen, hvor de dog tabte.

Efter Bordeaux var Rohr træner i mange forskellige klubber i mange forskellige lande, inden han i 2010 også prøvede at blive landstræner. Her blev han ansat i Gabon – dog uden den store succes.

Efter også at have været landstræner i Niger og Burkina Faso blev Rohr i 2016 ansat som landstræner for Nigeria. Her har haft stor succes og kunne meget sikkert kvalificere nationen til VM, selvom de altså var i en meget svær gruppe. Derudover nåede de også hele vejen til finalen ved Africa Cup of Nations, hvor det dog blev til et nederlag.

Embed from Getty Images

Analyse af Nigerias VM 2018-trup:

Nigerias hold er bygget op omkring nogle få rutinerede profiler, men er derudover også et hold, der har mange unge spillere – både fra mindre europæiske klubber, men også fra den hjemlige liga.

Faktisk var det nigerianske mandskab det yngste af samtlige 32 mandskaber, som formåede at kvalificere sig til VM i Rusland.

Nigerias store udfordring kan ligge i forsvaret, da afrikanske spillere ofte er præget af manglende taktisk forståelse – hvilket ofte kan blive dyrt i defensiven.

Målmænd:

Efter at Vincent Enyeama har stoppet sin karriere, er det nu den mere ukendte Ikechukwu Ezenwa, der skal vogte målet for Nigeria under VM.

Forsvaret:

Nigerias svage punkt må siges at være forsvaret. De har ikke store profiler, selvom Mainz-stopperen Leon Balogun og den tidligere Monaco-back Elderson Echiéjilé er fine defensivspillere.

Samtidig har Balogun (29 år) og Elderson (30 år) en vis rutine, som kan blive afgørende på et rigtig ungt nigeriansk mandskab.

Midtbanen:

På midtbanen finder man to af Nigerias største profiler. Det er deres kaptajn John Obi Mikel og den omskolede wingback Victor Moses fra engelske Chelsea.

Skal Nigeria have succes, kræver det, at disse to rutinerede profiler spiller på et højt niveau og går forrest.

Ved siden af Mikel på den centrale del af midtbanen råder nigerianerne over den unge slider Wilfred Ndidi, der har spillet Premier League-fodbold siden januar 2017, hvor Leicester købte ham fri af kontrakten med belgiske Genk.

Angrebet:

I angrebet er Nigerias store profil Ahmed Musa fra CSKA Moskva. Derudover har Nigeria nogle store talenter i Alex Iwobi og Kelechi Iheanacho, som til dagligt spiller i den engelske Premier League.

Iwobi og Iheanacho fra henholdsvis Arsenal og Leicester er to spillere, der kan gøre en forskel, og skal Nigeria nå langt ved VM, skal de sammen med Ahmed Musa ramme deres topniveau.

Hold øje med: John Obi Mikel

Den 30-årige John Obi Mikel er uden tvivl Nigerias største profil og stjerne. Fra hans rolle på den defensive midtbane er det både ham, der ligger og fordeler boldene, men samtidig også ham, som rydder op, når det brænder på. Han er anfører på det nigerianske landshold og har indtil videre spillet 82 landskampe.

Mikels karriere startede i den nigerianske klub Plateau United, inden han i en alder af 16 år skiftede til den norske klub Lyn. Her havde han så stor succes, at de to store engelske klubber Manchester United og Chelsea kæmpede alt, hvad de kunne for at få fat i ham. Det endte med at være Chelsea, der skrev under med ham.

Efter 249 kampe og masser af succes i London-klubben skiftede han i sommeren 2017 til den kinesiske klub Tianjin, hvor han stadig er at finde.

Embed from Getty Images

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

Skriv en kommentar