Optakt: Australien – Spanien

0

Australien og Spanien skal i aktion for sidste gang ved dette VM. Det er kampen om værdighed, ikke mindst for de forsvarende verdensmestre, Spanien. Læs hele optakten til kampen her.

På papiret er kampen uden betydning, men hvis man kender bare en smule til den spanske fodboldkultur så vil man vide, at de spanske spillere vil kæmpe for at efterlade et godt indtryk som en tyr i en arena.

At Spanien har skuffet store dele af fodboldverdenen er ingen hemmelighed, og derfor vil Vicente del Bosque sandsynligvis gøre alt hvad der står i hans magt for, at holdet efterlader et godkendt punktum under omstændighederne.

Det er desuden første gang, at Australien og Spanien mødes i en landskamp nogensinde.

Fokus på holdene:

Australien:

Australien startede ud med at tabte 3-1 til Chile, og siden hen fulgte et 3-2-nederlag til Holland, så det er ikke, fordi det australske mandskab ikke har sendt bolden i netmaskerne.

Der har dog manglet noget robusthed i defensiven, og derfor står Australien med 0 point efter to opgør. Mandag aften kan de angribe Spanien som et såret dyr på savannen, hvis de er sultne nok.

Spanien:

I første spillerunde led Spanien som bekendt et chok-nederlag til Holland på hele 5-1. Det rystede spanierne i deres grundvold og tidligere profiler, der var trygge som klipper, var pluselig falmet. Her tænkes på Iker Casillas, Xavi og Xabi Alonso.

I anden runde ventede Chile, og her havde mange en forventning om, at nu ville Spanien rejse sig. Men historien gentog sig i mindre skala, og Spanien led et historisk nederlag til Chile.

Chilenerne afgjorde reelt kampen i første halvleg på scoringer af Vargas og Aranguiz, mens Spanien aldrig formåede at svare igen.

Nu er muligheden kommet for at fjerne et lille område af denne skamplet, så er spørgsmålet, hvorvidt spanierne griber chancen, eller gør pletten endnu mere hårdfør.

Støtter du Spanien i modgang? Se det store udvalg af Spanien-produkter her!

Fakta:

- Det er den første kamp mellem Australien og Spanien nogensinde.

- Australien har kun vundet én ud af deres syv VM-kampe mod en europæisk modstander. Det var i 2010 mod Serbien, hvor de vandt 2-1.

- Australien skal bruge minimum et uafgjort resultat for at slutte over Spanien i gruppen.

- Spanien har aldrig tabt alle tre kampe i et VM-gruppespil.

- Tim Cahill har scoret fem af Australiens elleve VM-mål. Men han har karantæne i mandagens kamp.

- Spanien er nu i selskab med Italien (1950), Brasilien (1966), Frankrig (2002) og Italien igen (2010), når de som forsvarende mestre ryger ud af gruppespillet ved det efterfølgende VM.

- I sine 126 minutter ved VM, har Diego Costa endnu ikke haft et skud inden for målrammen. Totalt set har han haft fem skud.

- Spanien har i alt haft ti skud per kamp ved VM 2014. Ved VM 2010, hvor de vandt, havde de 14 skud per kamp.

Seneste nyt om holdene:

Australien:

Australiens store målskytte, Tim Cahill, glipper den sidste kamp ved VM 2014 for landet, idet han sidder ude med karantæne.

Socceroos døjer ikke med nogen skader forud for kampen mod Spanien.

Spanien:

Der meldes heller ikke om skader i den spanske trup. Men der spekuleres i, hvorvidt landstræner Vicente del Bosque vil bytte ud på en række positioner.

Spillere som Koke, Pedro og Juan Mata kunne sagtens komme i spil, mens det også er tvivlsomt, om Iker Casillas får lov til at stå den sidste kamp ved VM-slutrunden i Brasilien.

Rutinerede Pepe Reina og talentfulde David de Gea ånder ham i nakken.

Vicente del Bosque har været ude at bekræfte, at han stiller med Reina fra start, efter to kampe med Casillas, hvor han har været en skygge af sig selv.

Se det store udvalg af Spanien-produkter hos Unisport.dk her!

Hold øje med:

Mathew Leckie (Australien): Eftersom Cahill som bekendt ikke kan spille, så ligger ansvaret for mål primært på Mathew Leckies skuldre. Den 23-årige angriber skal nok få skabt lidt uro i det spanske forsvar.

Koke (Spanien): Koke kan meget vel starte inde i stedet for Xavi, som desuden har valgt at indstille sin karriere efter VM. Koke er en meget arbejdsom midtbanespiller, som også er dygtig til at finde de små rum og spille de offensive medspillere fri. Han kan meget vel få en nøglerolle i kampen.

Forventede startopstillinger:

Australien (4-2-3-1):

Mathew Ryan

Ryan McGowan - Alex Wilkinson - Matthew Spiranovic - Jason Davidson

Mile Jedinak - James Holland

James Troisi - Mark Bresciano - Tommy Oar

Mathew Leckie

Spanien (4-2-3-1):

Iker Casillas

Juanfran - Javi Martinez - Sergio Ramos - Jordi Alba

Koke - Sergio Busquets

Santiago Cazorla - Cesc Fabregas - Andres Iniesta

Fernando Torres

Praktisk information:

Kampens dommer: Nawaf Shukralla, Bahrain

Stadion: Arena da Baixada, Curitiba

Spille-tidspunkt: 18:00

Vises på: DR3

Skriv en kommentar