Optakt: Iran – Nigeria

0

Iran - Nigeria

I gruppe F mangler vi fortsat at få to nationer i aktion. Der er tale om Iran og Nigeria, der i aften kl. 21:00 tørner sammen.

Iran er for første gang i otte år med til VM i fodbold. Deres første kamp er mod de afrikanske mestre fra Nigeria.

Gruppe F ser på forhånd enormt åben ud. Argentina ligner en sikker gruppevinder, men både Bosnien-Hercegovina, Iran og Nigeria vil have fire chancer for at snuppe andenpladsen.

At få en god start er vigtigt, og at slå kunne slå en direkte konkurrent i førte kamp vil være vitalt. Nigeria er favoritter, men iranerne skal langt fra undervurderes.

Fokus på holdene:

Iran:

Det er uprøvet mandskab, som Iran har sendt af sted til VM-slutrunden. Kun få af spillerne er at finde i europæisk fodbold.

Blandt dem er keeper Daniel Davari fra Eintracht Braunschweig, der i denne sæson rykkede ud af Bundesligaen. I offensiven er der en giftig herre på kontrakt i Fulhan. Han hedder Ashkan Dejagah.

Nigeria:

Hos Nigeria er der en del flere navne, som giver genlyd hos fodboldfans. I forsvaret er rutinerede Joseph Yobo stadig et godt aktiv.

På mitbanen er Chelsea John Obi Mikel en nøglespiller, mens offensive folk som Ahmed Musa (CSKA Moskva), Victor Moses (Liverpool) og Emmanuel Emenike (Fenerbahce) skal stå for målene.

Fakta:

Sidste gang Iran vandt en VM-kamp var i 1998, hvor USA blev besejret med 2-1.

Ved VM i 1998 var Nigeria outsidere til VM-guldet. Men i ottendedelsfinalen gik det galt, da Danmark tævede afrikanerne med hele 4-1.

Iran skuffede fælt ved VM i 2006, hvor asiaterne endte nederst i en gruppe med Portugal, Mexico og Angola.

Hold øje med: 

Ashkan Dejagah (Iran):

27-årige Dejagah skiftede 31. august 2013 til Fulham efter 131 kampe hos tyske VfL Wolfsburg. Han har spillet på samtlige af de tyske ungdomslandshold, men har altså valgt at repræsentere Iran på seniorniveau. Han kan blive et spændende bekendtskab under VM.

Ahmed Musa (Nigeria):

Lynhurtig kantspiller fra CSKA Moskva, der også kan benyttes som angriber. Hans fart og teknik kan blive Nigerias farligste våben under VM-slutrunden.

Forventede startopstillinger:

Iran 4-2-3-1:

Davari

Beitashour – Montazeri – Hosseini – Beikzadeh

Teymourian – Nekounam

Heydari – Dejagah – Shojaei

Ghoochannejhad

Nigeria 4-2-3-1:

Enyeama

Ambrose – Oboabona – Omeruo – Echiéjilé

Mikel – Onazi

Moses – Odemwingie – Musa

Emenike

Praktisk information:

Kampens dommer: Carlos Vera (Ecuador)

Stadion: Arena da Baixada, Curitiba

Spille-tidspunkt: 21:00

Vises på: TV2

Skriv en kommentar