Optakt: VM-kval, Europa – gruppe A

0

VM-guide.dk varmer – igen – op til aftenens VM-kvalkampe ved at kigge alle de ni europæiske kvalifikationsgrupper igennem. VM-trofæ

Optakt:

Selvom der stadig mangler to runder i gruppe A, er toppen af gruppen allerede (næsten) afgjort. Belgien stormer af sted mod næste sommers VM i Brasilien. Fem point har De røde djævle ned til Kroatien på andenpladsen. Én sejr behøver Belgien altså for at være VM-klar, og den kommer formentlig i sidste spillerunde, hvor en hjemmekamp mod Wales venter.

På andenpladsen har Kroatien hele ni point ned til Serbien, hvorfor kroaterne næsten er sikre på mindst at få playoff-kampe. Det er som bekendt kun de otte bedste toere, der kommer med i playoff-runden, og hvis Kroatien taber de sidste to kampe, kan de ende som sorteper i det samlede regnskab.

De fire øvrige nationer, Serbien, Makedonien, Wales og Skotland, må slås om tredjepladsen i gruppe A, som fremadrettet vil give bedre kvalifikationsmuligheder.

Dagens kampe:

Wales – Serbien

Waliserne kan med en hjemmesejr i aften overhale Serbien i gruppe A. Det ligner på forhånd en meget åben kamp, som sagtens kan blive præget af, at ingen af holdene har noget at spille for. Serbien er ikke just kendt for en god moral, og en af holdets stjerne, Neven Subotic, har forladt træningslejren, da han vil have en landsholdspause.

Makedonien – Skotland

VM-kvalen har foreløbig været ét langt mareridt for Skotland, som formentlig drømte om VM 2014, før kvalifikationen startede. Status er nu, at Skotland ligger nederst i gruppe A med sølle fem point efter de første otte kampe. Makedonien, der sammen med Wales kun har spillet syv kvalkampe hidtil, har derimod haft en udmærket kvalifikation, hvor makedonerne med lidt held kan komme op på gruppens tredjeplads efter dagens runde.

Skriv en kommentar