Optakt: VM-kval, Europa – gruppe G

0

VM-guide.dk varmer op til aftenens VM-kvalkampe ved at kigge alle de ni europæiske kvalifikationsgrupper igennem. VM fodbold

Optakt:

Selvom vi ikke finder nogle store fodboldnationer i gruppe G, er der alligevel masser af kvalitet i gruppen, som nemt ende med at blive en af VM-kvalens mest jævnbyrdige grupper.

Udover de tidligere europamestre fra Grækenland finder vi også VM-deltagerne fra 2010, Slovakiet, og Bosnien & Hercegovina i gruppe G. Derudover indeholder gruppen også de tre L-lande: Letland, Litauen og Liechtenstein.

Bosnierne, som har misset de to seneste slutrunder i playoff-kampe mod Portugal, er startet fornuftigt og ligger efter de første fire kampe på en delt førsteplads med Grækenland med 10 point.

Netop Grækenland er det eneste mandskab, som Bosnien & Hercegovina hidtil har tabt point til, da de i oktober sidste år spillede 0-0 i Grækenland.

Mens Bosnien & Herzegovina forsøger at spille offensivt fodbold, er der langt mere disciplin og forudsigenhed over grækerne, der ikke just er kendt for sprudlende angrebsfodbold.

Alligevel har Grækenland klaret sig godt foreløbig, og som regel lykkes det også for grækerne at kvalificere sig til EM og VM.

Med syv point finder vi Slovakiet, som bestemt heller ikke må afskrives endnu. Med Marek Hamsík i spidsen vil slovakkerne gøre alt for at spille sig til sin anden VM-slutrunde i træk.

Slovakiet virker dog ikke lige så stærke som tidligere, og de har bl.a. allerede tabt hjemme til Grækeland, mens de i første spillerunde kun fik 1-1 ude mod Litauen.

I bunden af gruppe G finder vi som ventet Letland, Litauen og Liechtenstein, der højst sandsynligt skal kæmpe om gruppens tre nederste pladser.

Dagens kampe:

Bosnien & Hercegovina – Grækenland

Kampen om førstepladsen. De to mandskaber ligner gruppe G’s tophold, og vinderen af aftenens kamp har gode chancer for at spille til VM via gruppens førsteplads. Bosnierne har den fordel, at de allerede har spillet uafgjort ude mod Grækenland. Der vil være en kolossal opbakning til Bosnien & Hercegovina-spillerne, som vil gøre alt for at vinde kampen og sikre sig et rigtig godt udgangspunkt i gruppen, før de sidste fem kampe skal afvikles.

Slovakiet – Litauen

Slovakiet dummede sig som sagt i deres første kamp ved at spille 1-1 på udebane mod Litauen. De har ikke råd til pointtab igen i aften, hvor de har hjemmebane. Hamsík og co. skal have en sejr, hvis de skal holde sig inde i gruppe G. Slovakkerne er dog også et bedre mandskab end Litauen, hvorfor Slovakiet formentlig vinder kampen og hænger på i gruppen.

Liechtenstein – Letland

En uinteressant kamp, der ikke behøver noget fokus. Ingen af de to nationer kommer i nærheden af at spille med om VM-billetterne.

Skriv en kommentar